skip to Main Content
Verlangens, Wensen, Dromen… #mijnverhaal

Verlangens, wensen, dromen… #mijnverhaal

Vandaag delen we weer een verhaal uit onze mailbox met jullie.

Vannacht ben ik vijf keer opgestaan. Mijn man is zo onrustig en dan gaat hij dwalen. Drie weken heeft hij in het ziekenhuis gelegen, maar daar hebben ze het ook niet kunnen oplossen.

Vier uur slapen aan één stuk, daar zou ik al zó blij mee zijn. Een paar nachten geleden ben ik niet meteen opgestaan toen ik hem hoorde. Ik was zo moe. Uiteindelijk ben ik toch opgestaan en toen was het hele bed nat. Hij had zijn luierbroek opengemaakt. “Zo, dus dat is de straf,” dacht ik toen, “omdat je niet meteen in actie bent gekomen.”

Het wordt steeds erger. Vorig jaar, toen hij 65 werd, ging het nog veel beter met hem. Maar inmiddels vertelt hij de hele tijd rare verhalen, ook overdag. Hij vindt het zelf vreselijk en ik ook.

Mijn man wil dat ik de hele tijd bij hem in de buurt ben. Tijdens het koken gaat dat heel goed. Ik kook iedere dag, voor iedereen! Maar ik heb ook allerlei andere dingen te doen: boodschappen, medicijnen halen en natuurlijk het hele huishouden. We wonen best groot. Er is gewoon altijd wat. Ik wil mijn kinderen er niet mee lastig vallen, zij hebben het druk genoeg met hun eigen levens.

Voor mijn moeder heb ik inmiddels een goed verpleeghuis gevonden. Ze is nu 95 en ik kon de zorg voor haar er niet meer bij hebben. Ik heb ook al nagedacht over extra hulp voor mijn man. Misschien niet fulltime, maar een paar uur per week. En binnenkort wat respijtzorg. Dan kan ik een paar dagen weg. Ik wil graag naar een goede vriendin in Maastricht. Ik zou het ook heel fijn vinden om een paar dagen met haar naar Venetië te gaan. Of gewoon in de omgeving van Maastricht een paar dagen wandelen. Ik zou het al zó waarderen als ik gewoon een paar uur kon gaan winkelen, in mijn eentje. Een keertje alle tijd hebben, niet steeds op mijn horloge moeten kijken.

Soms ben ik te ongeduldig naar mijn man. Hij heeft altijd heel veel vrijheid gehad in ons huwelijk. Hij leefde zoals hij wilde en ik heb best veel toegegeven. En nu is hij afhankelijk van me en heb ik alleen maar meer zorgen en plichten.

Wil jij je verhaal delen op Mantelzorgelijk? Dat kan, ook anoniem! Stuur een mailtje naar info@mantelzorgelijk.nl en wij nemen contact met je op.

 

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X