Mijn verhaal: “Elke dag ben ik blij dat hij nog bij me is”

Elke week krijgen we meer mailtjes binnen van mantelzorgers die hun verhaal aan ons willen doen. Zoals deze mail van Letitia:

” Na een operatie aan een huidinfectie en een opname in het ziekenhuis, kwam ik er achter dat mijn man wel heel erg vergeetachtig werd. Hij raakte de auto telkens kwijt op de parkeerplaats van het ziekenhuis. Hij vergat zijn portemonnee bij de kassa in het restaurant van het ziekenhuis. Hij vergat om spullen van huis mee te nemen, terwijl ik daarom per sms  uitdrukkelijk om gevraagd had. En soms vergat hij om op bezoek te komen.

Bij thuiskomst zag ik ineens een deurwaarders exploot liggen van een rekening die hij vergeten was te betalen. Maar dat was nog niet alles. Toen ik ging spitten schrok ik me rot. We bleken een creditcard schuld te hebben en de hypotheek was al maanden niet betaald. De problemen hadden zich opgestapeld en ik had al die tijd geen idee. Mijn man deed onze administratie altijd en was heel punctueel.

Ik ben een gepensioneerde onderwijzeres en deed nog veel vrijwilligerswerk. Helaas heb ik dat nu op moeten geven om voor mijn man te zorgen. Ik doe dat graag voor hem. Hij heeft mij altijd zo gelukkig gemaakt.

Deze fase van ons leven is moeilijk. Ik probeer zoveel mogelijk te leren van alle nieuwe ervaringen en mee te gaan met de flow… Of eigenlijk zijn flow. Neem de stemmingswisselingen, zijn soms agressieve gedrag, zijn fanatieke beslissingen. Waar nodig grijp ik in. Dat wil ik niet maar het moet. Voor je het weet zitten we anders weer in de problemen.

Mijn streven is om hem zo lang mogelijk bij mij thuis te houden. Kinderen heb ik niet dus ik sta er veel alleen voor. Ik geniet daarom extra van jullie verhalen en ervaringen. Het geeft me het gevoel er niet helemaal alleen voor te staan.

Bedankt dat jullie mij ook de kans geven om langs deze weg mijn verhaal te mogen doen. Ik wil niet klagen hoor. Ik wordt elke dag wakker met een gevoel van dankbaarheid dat mijn man nog bij me is en dat ik niets mankeer en voor hem kan zorgen. Wel komt daarna altijd die nare gedachte: Wat zal deze dag weer brengen.. Het is niet makkelijk maar ik sla me er elke dag doorheen. Ik zorg voor hem, zoals hij ook al die jaren voor mij gezorgd heeft. Met liefde.”

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top