Foto © Claudia Otten

Vast in mijn hoofd

Ik zat echt helemaal vast in mijn hoofd tot zojuist de zorginstelling Nieuw Unicum mij belde. Mijn vrouw zou later deze maand  gaan logeren, maar er is morgen een extra logeermoment vrijgekomen. Het kan zijn dat mijn vrouw een nachtje naar huis moet tussendoor om tijd  te overbruggen. Maar misschien dat ook dit opgelost kan worden. We zien het wel. Het had niet op en beter moment kunnen komen. Wat is het zwaar. Natuurlijk geeft dit nieuws een positieve boost waardoor je al het negatieve even vergeet alsof het er niet is geweest. Gelukkig was ik het huis al een flinke poetsbeurt aan het geven waardoor dat morgen niet hoeft. Normaal krijg ik op de dag dat mijn vrouw gaat logeren en ik thuis ben gekomen de dolle twee uur en zet het hele huis op de kop voor de inmiddels beroemde poetsbeurt. Nu hoef ik morgen alleen de bedden te verschonen. Ik had afgelopen week de nefroloog van mijn vrouw aan de telefoon voor de uitslagen. Er was bloed afgenomen en urine ingeleverd. Er zijn een aantal waardes te hoog, waarvan ook een belangrijke. Hier zou mijn vrouw medicatie voor moeten gebruiken maar geeft zware bijwerkingen. We hadden het er in dit telefoongesprek nogmaals over. De slechte waardes zijn zorgen waard, maar de bijwerkingen zijn te belastend. De arts vroeg mij wat ik vind van kiezen voor kwaliteit van leven en het zo te laten. Uiteraard ben ik het er mee eens. Mijn vrouw weigert overigens de medicatie op voorhand en was in een eerder stadium al op de hoogte van dit en had toegestemd. Het viel mij wel zwaar: Kiezen voor kwaliteit van leven. Het geeft toch duidelijk aan hoe het er met de gezondheid van mijn vrouw voorstaat. Op dit kruispunt hebben we vaker gestaan, en zelfs ook erger. Er zijn serieuze momenten geweest dat ik afscheid had genomen. Ik probeer er maar na nu ik het heb opgeschreven niet meer te veel aan te denken. Hopelijk ga ik een paar rustige, ontspannen en gezellige dagen tegemoet..

Afgelopen week was ik best verrast dat mijn vrouw kon logeren bij de zorginstelling Nieuw Unicum. Er was stel op sprong een plek vrijgekomen. Ondertussen logeert mijn vrouw daar nu al een paar dagen. Deze keer kan ik niet zo goed in de rustmodes komen bemerk ik. Mijn inzet stond zo vast op volhouden tot het eigenlijke moment dat mijn vrouw zou gaan logeren bij de zorginstelling. Maar zoals ik eerder schreef was ik er hard aan toe, dus welkom. Ik sprak de psycholoog van het fact team welke mijn vrouw ondersteunt. Deze blikte nog eens terug op de laatste twee weken. Dat ik het zo voor de kiezen kreeg met de gemoedstoestand van mijn vrouw. Des te opvallender dat de volgende dag wij het bericht kregen dat mijn vrouw kon komen logeren na dit gebeuren. Omdat mijn vrouw zo plotseling richting Nieuw Unicum kon wist ik van te voren dat ik gisteren medicatie moest nabrengen omdat deze nog aan ons geleverd moest worden. Zoals ik al had geplant had ik de medicatie bij onze apotheek opgehaald. Tot zover geen bijzonderheden. Aangekomen bij mijn vrouw vertelde zij mij dat de verpleging van Nieuw Unicum had laten weten dat een specifieke medicatie op recept door de plaatselijke apotheek aan de zorginstelling geleverd zou worden. Heel vreemd omdat er per kwartaal medicatie geleverd wordt. Om dit te verifiëren heb ik telefonisch contact opgenomen met onze apotheek. Deze wisten niets van de te leveren medicatie, maar wist wel te melden dat er een accuraat medicatieoverzicht is opgevraagd. Hier werd het dus ook niet duidelijker van. In de avond had mijn vrouw een gesprekje met iemand van de begeleiding over het mysterie van het recept. Deze kon niets meer vinden in hun systeem over medicatie. Wel dat er inderdaad verzocht is om het medicatie overzicht. Door dit overzicht is er tussen onze apotheek en de plaatselijke apotheek contact geweest over een specifieke medicatie welke mijn vrouw gebruikt. De plaatselijke apotheek wil deze medicatie alvast op voorraad hebben omdat dit voor hun geen gebruikelijk medicijn is.. Toen ik dit hoorde begreep ik het woord “Recept”. De medewerkers van de afdeling waar mijn vrouw logeert hebben het begrip “Recept” letterlijk als te leveren medicatie opgevat, maar er zijn meerdere definities mogelijk. Ik heb dit laten weten, waardoor het duidelijk was. Maar dat de plaatselijke apotheek medicatie voor mijn vrouw op voorraad wil hebben in overleg met de zorginstelling doet mij wel denken. Wachtlijst, vaste woonplek….. Zou het waar zijn dat er zicht is op..
Vandaag ben ik in ons tuintje bezig geweest. Helaas had een boom het tijdens de storm niet volgehouden. De boom is verwijderd maar er was veel rommel achtergebleven. Ik had alles net klaar.. Maar het is weer opgelost. Er is aan een schutting wat schade welke ik later maar eens moet oplossen.

 

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top