Vandaag is het de dag van de zorg.

De Dag van de Verpleging wordt door veel mensen ook wel de Dag van de Zorg genoemd. Op deze dag, de verjaardag van de wereldberoemde Engelse verpleegster Florence Nightingale (12 mei), worden alle medewerkers in de zorgsector in het zonnetje gezet.

Tegenwoordig hoor je helaas dat veel mensen – door alle doorgevoerde bezuinigingen – problemen hebben als het op de verpleging van een dierbare aankomt. Jammer want het is zo’n zwaar en respectvol beroep. Dat verdient deze beroepsgroep zeker niet.

Dat het gelukkig ook anders kan, lazen wij op de Facebookpagina van ‘Oud worden met zorg‘. Een familie doet op de dag van de verpleging de muziektheatervoorstelling ‘Dag Mama’ cadeau aan alle verzorgenden van hun inmiddels overleden (schoon)moeder. Als dank voor de goede zorgen. Hoe gaaf is dat?!

Familie Agelink en de Rek heeft zich door de verzorgenden zo gesteund gevoeld dat ze iets willen terugdoen voor alle goede zorgen voor hun (schoon)moeder én henzelf. Schoondochter Tiene de Rek en zoon Hans Agelink, zelf leidinggevende in de zorg en ouderenpsychiater, weten hoe belangrijk een dergelijk gebaar is. Ze ervaren dit dagelijks in de praktijk.

In een tijd waar veel aandacht uitgaat naar de negatieve verhalen in het verpleeghuis en het vak als verzorgende, kunnen ze deze waardering enorm goed gebruiken. De impact zal groot zijn. Het sterkt de verzorgenden om het beste te blijven geven. Het laat zien dat je ertoe doet: voor een familie, voor een mens met dementie, voor elkaar. Hét is het medicijn tegen het ontwikkelen van burn-out , hetgeen onder verzorgenden helaas veel voorkomt.

Via een reactie op de Facebookpagina van Oud worden met Zorg, lazen we dat de bewuste familie wel altijd zeer betrokken was bij zowel de zorg rond (schoon) moeder als bij al het personeel. Op Mantelzorgelijk roepen we het zo vaak. Zorgen doe je samen en dat maakt dus ongetwijfeld het verschil!

Wij willen alle verpleegkundigen van Nederland en België bedanken voor jullie geweldige werk en hopen dat jullie een onwijs leuke dag/avond hebben. Dat verdienen jullie allemaal!

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top