Vakantietips voor mantelzorgers – Strandgoed ter Heijde #respijtzorg

Voor mantelzorgers die zorgen voor een partner of kind is er weinig afleiding en rust. Continue ben je bezig met de zorg voor iemand anders. Maar het zou ook wel eens lekker zijn om er tussenuit te kunnen, om even tijd voor jezelf te hebben. Maar waar moet je dan naartoe  en hoe regel je dat thuis?  Nu de vakantieperiode bijna aanbreekt, wil ik de komende weken een paar mooie initiatieven uitlichten. 

Deze week: Ontspannen aan het strand.

Het logeerhuis  ‘Strandgoed Ter Heijde’ is  een plek voor mantelzorgers, om samen met hun naasten voor wie ze zorgen even een paar dagen te kunnen ontspannen. Voor mantelzorgers is het vaak lastig om de zorg thuis vol te houden. Het is niet alleen lichamelijk vaak zwaar maar door de betrokkenheid is het met name emotioneel heel heftig om voor een dierbare te zorgen. Daarom is het noodzakelijk dat ook mantelzorgers af en toe even tot rust kunnen komen. Bij Strandgoed Ter Heijde kan vanaf nu deze zorg tijdelijk worden overgenomen zodat de mantelzorger even geen omkijken heeft naar de dagelijkse zorg en problemen. En ook de zorgvrager is er tussenuit, want ook zij kunnen natuurlijk best wat ontspanning en afleiding gebruiken.

 

strandgoedPrachtig gelegen middenin de duinen aan de Zuid-Hollandse kust ligt Strandgoed Ter Heijde Logies & Respijt. De 2de etage van locatie Duinhof is omgetoverd in vakantiesferen. Ter Heijde aan Zee is een knus duindorp met een mooie kustlijn. Op een steenworp afstand van de zee ligt Strandgoed Ter Heijde, perfect voor een strandwandeling en even heerlijk uitwaaien of gewoon genieten van de zon.
De zorg die jij en de zorgprofessionals thuis aan je naaste bieden wordt tijdens je verblijf overgenomen door een team van betrokken en geschoolde zorgmedewerkers en vrijwilligers.

De 12 gastenkamers (één- en tweepersoonskamers) zijn stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien, met een eigen badkamer met douche en toilet. Hier komt het gevoel van rust en ontspanning tot uiting. Een vakantiesfeer, maar wel huiselijk. Een eigen kamer met privacy wanneer daar de behoefte aan is. Daarbij worden op de etage twee huiskamers ingericht met een moderne keuken, een eettafel en een gezellige zithoek met open haard. Voor gezelschap in de gezamenlijke huiskamer. Tijd te hebben om samen te genieten in huiselijke sfeer met een spel of borrel voor de haard. Samen eten in de huiskamer of voor je laten koken. Een sfeervolle omgeving waar je je thuis voelt en waar de mantelzorger en de zorgvrager wordt ontzorgd en even heerlijk ‘in de watten’ wordt gelegd.

strandgoed respijtStrandgoed Ter Heijde Logies & Respijt is alleen mogelijk met de inzet van vele enthousiaste en betrokken vrijwilligers.  Met elkaar willen zij voor de gasten zo veel mogelijk een thuissituatie creëren met een heerlijke vakantiesfeer. Dat brengt vele verschillende taken met zich mee, zoals ondersteuning van, het welkom heten van en vooral persoonlijke aandacht voor de gasten. Maar ook taken als helpen bij de maaltijd, helpen met het dagelijkse huishouden en bijvoorbeeld een wandeling op het strand of naar het centrum. Iedere vrijwilliger heeft zijn of haar eigen kwaliteiten en achtergrond. Zo levert iedere vrijwilliger een unieke bijdrage aan een broodnodige vakantie van een mantelzorger.

Je betaalt een vast bedrag voor logies en verblijf, op basis van volpension. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om de kosten voor respijtzorg vergoed te krijgen. Afhankelijk van je situatie kan dit via de WMO, WLZ , je zorgverzekeraar of PGB. Voor meer informatie over Strandgoed Ter Heijde en de kosten kun je terecht op hun website .

Dit logeerhuis is een initiatief van zorgorganisaties Careyn en Pieter van Foreest in samenwerking met bewonersvereniging HINT, zorgkantoor DSW en de gemeentes Westland, Delft, Midden-Delfland en Rijswijk.

Bron: Ned7.nl

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top