Vakantietips voor mantelzorgers – Pool villa Coconut in Thailand

Vakantie. Voor veel mensen betekent dit onbezorgd genieten in een aangename – liefst tropische – omgeving met lekker weer. Maar hoe anders kan dat zijn voor mensen met een handicap en hun mantelzorgers. Mensen met een beperking, al of niet afhankelijk van een rolstoel, kunnen vaak alleen maar dromen van zo’n bestemming. Daarbij worden ze vaak teleurgesteld omdat blijkt dat accommodaties verre van rolstoeltoegankelijk zijn. Toch zijn er mogelijkheden, zelfs naar die verre tropische bestemmingen… Hanneke Fronik en Jan ( zelf met handicaps en in rolstoelen) richten een aantal jaar geleden namelijk samen Gehandicapten.com op. Vanuit hun eigen ervaring en beleving met rolstoelen op vakantieadressen hebben zij een aantal villa’s gekocht in o.a. Hua Hin, Thailand en is elke aangepaste vakantiewoning rolstoeltoegankelijk gemaakt.

thailand

 

Neem bijvoorbeeld Pool villa Coconut, welke is aangepast voor rolstoelgebruikers en geschikt voor maximaal 6 personen en een baby. Deze aangepaste villa van 145m2 met privé zwembad voor invaliden en hun mantelzorgers beschikt over een woonkamer, een keuken, drie slaapkamers, twee badkamers, een grote overdekte veranda en een terras met aansluitend een zwembad en jaccuzzi in een tropisch aangelegde tuin. Deze vakantiewoning is volledig betegeld, voorzien van airconditioning en heeft brede deuren.

coconut hua hin

Gehandicapten.com biedt in Hua Hin niet alleen aangepaste accommodaties, maar ook aangepast vervoer voor luchthaventransfer en uitstapjes.
Hua Hin is een van de populairste badplaatsen in Thailand. De Koninklijke familie heeft hier een zomerpaleis waardoor Hua Hin schoner, rustiger en veiliger is. Hua Hin ligt aan de Golf van Thailand en heeft een breed zandstrand. Het strand wordt dagelijks 2 keer overspoeld door de getijden. Hierdoor is het zand erg stevig, waardoor een rolstoel gemakkelijk over het strand kan rijden.

Hua Hin wordt druk bezocht door Europeanen die hier overwinteren en toeristen van over de hele wereld. In het weekend komen Thaise mensen uit Bangkok naar hun favoriete badplaats, waardoor Hua Hin extra levendig wordt. Hua Hin is voor Thaise begrippen rolstoelvriendelijk en geschikt voor gezinnen met kinderen. Hua Hin heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden, goede restaurants, lokale markten, meerdere shopping malls en 8 golfbanen. Dus voor iedereen wat wils.

Wil je meer informatie over Gehandicapten.com, de bestemmingen, mogelijkheden, data, faciliteiten en reissommen klik dan op deze link

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top