Vakantietip voor mantelzorgers van mensen met dementie #respijtzorg

Voor mantelzorgers die voor hun partner of naaste zorgen is het noodzakelijk om af en toe op adem te kunnen komen. Dit is belangrijk om de, vaak zware, zorgtaak vol te houden. Vaak denken zij dat een vakantie geen haalbare kaart is want… Hoe moet het dan met de zorg voor je dierbare? In een serie van een aantal weken geven we tips over de mogelijkheden van respijtzorg en adressen waar je – met of zonder je dierbare – naar toe kunt. Deze week een tip voor mantelzorgers voor een dierbare met dementie.

Mantelzorgers en hun thuiswonende partner met dementie kunnen samen vakantie vieren tijdens de vakantieweken van Het Vakantiebureau.

De continue zorgbehoefte kan de dagelijkse verzorging van een partner met dementie heel zwaar maken. Tijdens een welverdiende vakantie kan je die zorg overlaten aan deskundige vrijwilligers, die zeer goed op de hoogte zijn van dementie en de juiste benadering hiervoor.

Je krijgt hierdoor de gelegenheid te ontspannen en er, alleen of samen, op uit te gaan. Er staan diverse uitstapjes gepland, bijvoorbeeld een boottocht, een muzikale avond of een middagje winkelen. In de directe omgeving van Dennenheul, De Heerenhof en De Werelt is van alles mogelijk, zoals wandelen en fietsen in de fraaie natuur.

Bovendien kom je in contact met andere mantelzorgers die ook dagelijks hun partner verzorgen. ‘Het uitwisselen van ervaringen werkt stimulerend en inspirerend’, vertellen de vakantiegasten die in het verleden aan deze vakanties deelnamen. Het contact met lotgenoten en de mogelijkheid om op een zorgeloze manier dingen te ondernemen, maken dat je je snel thuis zult voelen.

Ook andere combinaties van paren, zoals ouder-kind, vriendin-vriendin of welke samenstelling dan ook, zijn van harte welkom! Alzheimer Nederland verleent haar medewerking aan een aantal weken.

Voor het aanbod van het Vakantiebureau kun je terecht via deze link

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top