Update Mantelzorg Manifest

Op 2 september j.l. kwamen wij vanuit Mantelzorgelijk naar buiten met een Mantelzorg Manifest. Een belangrijk document dat met input van ruim 10.000 mantelzorgers tot stand is gekomen. Vanuit Mantelzorgelijk hebben we een persbericht gestuurd naar een groot aantal journalisten en nieuws redacties. Met succes….

Zo gaaf om te zien hoeveel kranten, radiozenders en online (nieuws)sites het manifest onder de aandacht hebben gebracht! Ons bericht werd dezelfde dag o.a. gedeeld op Nieuws.nl , op Skipr, op RTV Drenthe , MedicalFacts en MSWeb.

Maar we kregen ook veel verzoeken voor persoonlijke interviews over onze eigen mantelzorg. Margreet gaf een radio interview voor RTV Drenthe en een indringend interview voor Vrouw.nl, en ik gaf een zeer open interview aan de Holland Media Combinatie, die voor 4,3 miljoen lezer zo’n beetje alle ochtendbladen in Noord Holland uitgeven.

Via de statistieken op deze website kunnen we zien dat het Mantelzorg Manifest inmiddels honderdduizenden keren is gelezen. Ook de petitie doet het weer veel beter, na alle media aandacht.( die kun je trouwens nog steeds ondertekenen via DEZE LINK)

Maar… inmiddels hebben we vernomen dat het Mantelzorg Manifest ook het ministerie van VWS  al bereikt heeft. In een mail lieten zij ons weten dat zij het een mooi initiatief vinden! We houden jullie uiteraard op de hoogte over de datum dat we het manifest en de petitie officieel zullen aanbieden aan minister Hugo de Jonge. Ook zijn Margreet, Aletta en ik door verschillende politieke partijen uitgenodigd om het Mantelzorg Manifest te komen toelichten. Wordt dus vervolgd!

Graag tot de volgende update!

 

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Opgemerkt door de politiek!? Fijn!? Maar ……. als stem voor de naar schatting 40.000 mantelzorgers in “mijn (Zaan) stad” ervaar ik dat het simpelweg niet genoeg is!
    * Ambtenaren die beleid maken over ondersteuning, maar geen idee hebben waar het over gaat, ze hebben de macht beslissen te nemen over dat wat “ons toekomt” en welke “rechten wij hebben!” tegenover “onze plichten!”. Het maakt me ziek om te zien dat mantelzorgers die op hoge leeftijd zijn en de zorg voor hun partner jarenlang uitvoeren behandeld worden op de manier waarop dat gebeurd. schandalig! Mantelzorg is geen keuze, we zorgen, onbetaald, voor hen die ons lief zijn. Geef ons rechten, rust en respect. Alleen dan houden wij het vol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top