skip to Main Content
Foto © Claudia Otten

Uitwaaien

Vandaag zijn mijn vrouw en ik een paar uurtjes op stap geweest. Heerlijk uitwaaien in Zandvoort. Zowaar heeft mijn vrouw zelfs een stuk gewandeld. Bij een stalletje langs de kust hebben we samen een patatje gegeten. Heerlijk om haar zo te zien genieten. Onderweg heb ik mijn boodschappen ook meteen gedaan. In een winkel is mijn vrouw zelfs even mee naar binnen geweest. Zo probeer ik mijn vrouw te betrekken bij het dagelijkse. Binnen de ggz instelling ben je behoorlijk afgeschermd van de buitenwereld.

Mijn vrouw is nu ontzettend moe en zou gaan slapen, prima, dit hebben we toch mooi meegepikt. Naar aanleiding van de suïcidale gedachten welke mijn vrouw kenbaar heeft gemaakt wilde de afdelingsarts in overleg met de psychiater een crisis signaleringsplan opstellen. Toen ik gisteren bij mijn vrouw op bezoek was lag deze op tafel. De arts zou deze nog met mijn vrouw doornemen. Nieuwsgierig als ik ben wilde ik het signaleringsplan ook wel lezen. Wat scherts mijn verbazing: Dit crisis signaleringsplan heb ik in december 2018 voor het ambulant fact ggz team zelf geschreven. In de eerste instantie had ik het als een “Stoplicht methode” geschreven maar later gewijzigd in het signaleringsplan. De datum is veranderd in 7 november 2020 en de naam van een begeleider van fact team is nu documenthouder.

Ik zie het maar als een groot compliment, maar iets vreemd vind ik het wel. Morgen haal ik mijn vrouw weer op om samen naar het revalidatiecentrum te gaan. Mijn vrouw zal dan weer therapie krijgen en kan ik daar in het sportcentrum een uurtje te keer gaan.

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X