skip to Main Content
Uit Het Nieuws: Als Ouders Extra Hulp Nodig Hebben Springen De Kinderen Bij. Logisch Of Niet?

Uit het nieuws: Als ouders extra hulp nodig hebben springen de kinderen bij. Logisch of niet?

Naar aanleiding van een artikel van Leonie Breebaart  uit de Trouw van  zaterdag 10 november 2018.

Als je om je heen kijkt en er op let, zie je veel mantelzorg(ers) om je heen en misschien geef  je zelf ook wel mantelzorg.

Mantelzorg wordt vaak vanzelfsprekend gevonden. Maar is dat eigenlijk wel zo, die vanzelfsprekendheid? Is mantelzorg verplicht?

Waarschijnlijk voor de ene persoon wel: het is tenslotte je moeder/vader/kind en noem maar op: die persoon doet het met liefde. Heeft dat zorgzame misschien wel in zich.

Voor een ander kan het wellicht als een verplichting voelen, maar: je doet het gewoon, ook al heb je een drukke baan en een gezin waarvoor je zorgen moet; het hoort er nu eenmaal bij.

Weer een ander zet vraagtekens bij de vanzelfsprekendheid:  hij of zij is niet het zorgzame type, of hij/zij heeft niet echt een goede band met degene die mantelzorg nodig heeft en zo zijn er meer redenen te bedenken om te twijfelen aan die vanzelfsprekendheid.

Onderzoek wijst uit dat de druk op familie en dus ook op kinderen is toegenomen. De overheid is van mening dat zij niet meer de eerst verantwoordelijke is, wij burgers hebben de morele taak een “Mantel” voor elkaar te zijn.

Er zijn al zorgorganisaties die de familie verplichten tenminste vier uur per maand te zorgen voor zijn  naaste.

Niet zo’n gek idee toch? Het is familie.

Zo simpel ligt het niet.

In het  artikel uit de Trouw van 10 november 2018 kun je (onder andere) lezen dat mantelzorg niet verplicht is, maar dat er véél meer speelt dan alleen het feit dat het  geen plicht is.

Mocht je daar zelf ook wel eens je twijfels of vragen bij hebben, lees dan bijgaand artikel. Het is  interessant en zeer zeker de moeite waard!

Klik hier voor het artikel.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X