Uit de mailbox: ‘Voor het slapen gaan’ #tip

Goedemiddag,
Het zal een jaar of 14 geleden zijn- ik kwam net de wereld van dementie binnenwandelen.
Onze huidige stichtings- voorzitter Freek Gillissen vertelde me over een project in België, waar een kunstenaar een avond ‘dwaaltuin’ had gemaakt. Met lampjes in de bomen, zitjes, zachte muziek. Waar (thuiswonende) mensen met dementie, gedreven door hun nachtelijke onrust, terecht konden voor een kopje thee en een praatje.
Binnen drie avonden werden velen zo rustig dat ze rustig door konden slapen.
Het project bestaat niet meer; maar het idee is me blijven inspireren om eigen invulling aan te geven.

Met Jolanda Been en vanuit haar enorme kennis, ervaring en gouden hart, starten we onze eigen digitale droomtuin vanaf donderdagavond 15 juni, tussen 19.30 en 20.30 uur. Waar (thuiswonende) mensen met dementie en hun naaste, online kunnen aansluiten. Om vanuit de eigen vertrouwde woonkamer aan te sluiten in een dromerige avondsfeer met muziek, gedichten, verhalen en beeld.
Met ondersteuning van de digitale wereld, starten we kleinschalig. Er is maar beperkt plek (max 12 deelnemers) omdat we juist die persoonlijke aandacht blijven garanderen. Meld je aan via aanmelden@annaexperiences.com en je krijgt een persoonlijke mail waarin de vervolgstappen uitgelegd worden.Om je te kunnen ontmoeten op de eerste donderdagavond 15 juni vanaf 19.30 uur.

Daarnaast hopen we dat je dit bericht naar iedereen wilt doorsturen waarvan je denkt dat die aan zou willen sluiten. De kracht van de avond is het maken van een rustige overgang naar de nacht. ‘Voor het Slapen Gaan’ sluit daar prachtig bij aan.

Met hartelijke groet
Jolanda Been en Margreet Melman
namens het team van Anna Experiences

De Redactie van Mantelzorgelijk helpt mantelzorgers op elk mogelijk vlak. Wat kunnen we voor jou betekenen? Mail naar contact@mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top