skip to Main Content
Tips Door En Voor Mantelzorgers #videoboodschap #wijzijnmantelzorger

Tips door en voor mantelzorgers #videoboodschap #wijzijnmantelzorger

Weet je aan wie ik de afgelopen zo ongeveer het meeste heb gehad als het op mantelzorg-sores aankwam? Aan jullie, mijn lotgenoten en collega mantelzorgers. Jullie leerden me de juiste weg in te slaan, jullie waren mijn grote voorbeelden, mijn bondgenoten en jullie gaven me als mantelzorger erkenning en herkenning. Daar ben ik echt super, super blij mee.

Met z’n allen zitten wij volop in de zorgen voor en om onze dierbaren. En in de toekomst zullen er nog veel meer mantelzorgers de zorg voor een familielid of vriend oppakken. Weet je wat mij nou zo’n fantastisch idee lijkt? Om hen een schat aan kennis en ervaring na te laten. Waardevolle tips die we zelf opnemen met onze telefoons. Een soort selfie filmpje met een tip waar toekomstige mantelzorgers iets aan kunnen hebben als zij gaan zorgen. Zodat ze niet zo hoeven aanmodderen als wij. Want de meeste mantelzorgers die van voor de participatie samenleving zijn hebben enorm aan moeten modderen toen de zorg-maatschappij ten einde liep en de decentralisatie van de zorgtaken overgingen van de overheid naar de gemeenten.

Hoe ik dat voor me zie? Selfie videoboodschappen van ongeveer een minuut waarin je vertelt wat jouw gouden tip is voor de generatie mantelzorgers na ons. En dat we het stokje dan aan elkaar overgeven. Doe je mee?

Ik neem de aftrap met een korte intro en mijn tip:

Ik geef nu graag het stokje over aan Aletta Makken, alleenstaande moeder en mantelzorger van 4 zorgintensieve kinderen. Ik hoop dat dit initiatief heel veel videoboodschappen gaat opleveren. Voor al die mensen die ooit ook mantelzorger zullen worden. Doe je mee?

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
Back To Top
X