Tips door en voor mantelzorgers 5 – Marjolijn #videoselfie

Met z’n allen zitten wij volop in de zorgen voor en om onze dierbaren. En in de toekomst zullen er nog veel meer mantelzorgers de zorg voor een familielid of vriend oppakken. Weet je wat mij nou zo’n fantastisch idee lijkt? Om hen een schat aan kennis en ervaring na te laten. Waardevolle tips die we zelf opnemen met onze telefoons. Een soort selfie filmpje met een tip waar toekomstige mantelzorgers iets aan kunnen hebben als zij gaan zorgen. Zodat ze niet zo hoeven aanmodderen als wij. Want de meeste mantelzorgers die van voor de participatie samenleving zijn hebben enorm aan moeten modderen toen de zorg-maatschappij ten einde liep en de decentralisatie van de zorgtaken overgingen van de overheid naar de gemeenten.

Hoe ik dat voor me zie? Selfie videoboodschappen van ongeveer een minuut waarin je vertelt wat jouw gouden tip is. Tips voor de mantelzorgers van nu en voor de generatie mantelzorgers na ons. En dat we het stokje dan aan elkaar overgeven. Doe je mee? Mail je filmpje dan naar marjolijn@mantelzorgelijk.nl

Deze week heb ik zelf een videootje opgenomen. Met een oproep en een tip..

 

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top