Rijksmuseum

#tip #rijksmuseumthuis: 10 manieren om het Rijksmuseum thuis te ontdekken

Nu we even tijdelijk niet meer naar musea kunnen heeft het rijksmuseum het initiatief genomen om de kunst bij de mensen thuis te brengen. Voor die personen die vanwege het coronavirus nu niet zo heel veel activiteiten buitenshuis kunnen doen. Mantelzorgers en de personen waar zij voor zorgen bijvoorbeeld. 

Onder de noemer #Rijksmuseumthuis worden op de website tien mogelijkheden geboden om bepaalde series te bekijken. Bij achttien kunstwerken zijn videoverhalen te zien en kun je tot in de kleinste details inzoomen. Zo kun je de oa de meesterwerken ontdekken waaronder de Nachtwacht en het Melkmeisje maar je kunt ook naar de rijksstudio waar je 700.000 objecten uit de collectie kunt bekijken.

Als je meer actief wil zijn kun je ook naar het youtube kanaal Rijkscreative waar in videos wordt uitgelegd hoe je kunt schilderen in de stijl van bv Karel Appel en meer over schildertechnieken van de oude meesters en kunstgeschiedenis in het algemeen.

Daarnaast kun je zelf met je telefoon via een app een route samenstellen waarmee je door het museum wordt geleid. Kortom als je eens even iets anders wil doen dan het corona nieuws volgen is dit misschien even een luchtige en kunstzinnige afwisseling.

Ga naar de website van het Rijksmuseum en ontdek de vele mogelijkheden.

Mede oprichter en vaste fotograaf van mantelzorgelijk. Woont en werkt in Amsterdam

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top