Theaterstuk Wie ben ik? #dementie

Op de Facebookgroep Dementie vandaag kwam ik een mooi initiatief tegen van Esmeralda Detmers; Wie ben ik? is een BIJZONDER THEATERPROJECT VAN JONGEREN OVER OUDEREN MET DEMENTIE.

12440822_1538686236427985_8561458259223257883_o

Wie ben ik? ontstond vanuit ontmoetingen van jongeren met ouderen met dementie. Te gast in zorgcentra in Amsterdam Oost leerden jongeren de ouderen kennen. Voor geen van beiden was taal een betrouwbaar middel. Ze vonden andere manieren om contact te maken: oogcontact, aanraking, zingen, dezelfde dingen doen. In hun contact ontbrak het oordeel over elkaar – vanzelfsprekend en zeldzaam tegelijkertijd. Geïnspireerd door hun ontmoetingen maakten de jongeren presentaties voor “hun” ouderen, die zij in de huiskamers van de zorginstellingen lieten zien.

Vanuit deze presentatie is nu een fantasievolle locatievoorstelling gemaakt.
Om dementie bespreekbaar te maken en in een ander daglicht te zetten.
Kom op bezoek bij deze intieme voorstelling: 8 personen per voorstelling.
En maak een reis door een wereld waar niets lijkt wat het is en toch zo vertrouwd overkomt.

De voorstellingen zijn te zien in de periode van 30 april tm 8 mei a.s. Kaartverkoop  en meer info via deze link

WIE BEN IK?
Deze locatievoorstelling gaat over waarachtig contact en verlies.
Jonge spelers maakten contacten met ouderen met dementie. In dat contact ontbrak het oordeel.

“Ik dacht aan mijn opa. Hij hoestte, zodat ik als kind over zijn rug ging aaien. Nu denk ik dat hij dat deed om mij te voelen, om zo met mij contact te maken.”

Esmeralda Detmers is theatermaker en docent. Zij maakt tot de verbeelding sprekende voorstellingen met moeilijk bereikbare en kwetsbare groepen.

 

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top