skip to Main Content
Telefonische Hulpvraag: Wat Is Een Mantelzorgmakelaar ?

Telefonische hulpvraag: Wat is een Mantelzorgmakelaar ?

Een tijdje geleden ontving ik een telefoontje van een mevrouw, die zich af vroeg wat nou precies een mantelzorgmakelaar was en of zij daarvoor in aanmerking kon komen. 

Wat is een mantelzorgmakelaar precies?

Een mantelzorgmakelaar is iemand die regeltaken overneemt van mantelzorgers, zodat hij/zij minder worden belast. Mantelzorgmakelaars  hebben de post-HBO opleiding tot mantelzorgmakelaar succesvol afgerond. Een mantelzorgmakelaar kan je helpen bij allerlei regeltaken op het gebied van zorg, arbeid, welzijn, wonen of financiën. Hierdoor hoef je zelf minder te regelen en voorkom je dat je niet van het kastje naar de muur gestuurd wordt, voor je bij het juiste loket of de juiste instantie bent.

Wat doet een mantelzorgmakelaar?

De mantelzorgmakelaar kan je bijvoorbeeld helpen bij:

  • het aanvragen van een indicatie of een persoonsgebonden budget
  • het invullen van vaak lastige formulieren
  • het afstemmen van werk en privé met je werkgever
  • het op orde krijgen van je administratie

Hoe zit het met de kosten van een mantelzorgmakelaar?

Werkt de mantelzorgmakelaar bij een organisatie voor mantelzorgondersteuning of bij je gemeente? Dan hoef je meestal niets voor zijn of haar diensten te betalen.

Werkt de mantelzorgmakelaar zelfstandig? Dan kun je soms de kosten vergoed krijgen via de aanvullende verzekering van je zorgverzekeraar. Ook steeds meer werkgevers vergoeden de mantelzorgmakelaar als er sprake is van de combinatie werk en mantelzorg.

In alle andere gevallen moet je rekening houden met een richtprijs van ongeveer € 70,- per uur.

Vraag daarom je gemeente, je zorgverzekeraar of je werkgever naar de mogelijkheden om de mantelzorgmakelaar in te zetten!

Waar vind je een mantelzorgmakelaar?

Zie ook:

bron: Mezzo

 

 

 

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
Back To Top
X