skip to Main Content
Telefonische Hulpvraag: Hoe Combineer Ik Werk En Mantelzorg?

Telefonische hulpvraag: Hoe combineer ik werk en mantelzorg?

Is het lastig voor jou om werk en zorg te combineren? Dan kan het soms helpen om je werktijden aan te passen of minder uren te gaan werken. Welke wettelijke mogelijkheden zijn daarvoor?

Flexibel werken

De Wet Flexibel Werken regelt de mogelijkheid voor werknemers om thuis of op gunstige tijden te werken. En ook aanpassing van de arbeidsduur. De wet geeft je echter niet het absolute recht op flexibel werken. Maar biedt het recht om dit aan te vragen.

Let op! De wet is niet van toepassing op bedrijven met minder dan tien werknemers.

Hoe vraag je het aan?

Ga in gesprek met je werkgever of leidinggevende en vertel over jouw mantelzorg situatie. Bekijk samen welke mogelijkheden er zijn om werk en zorg op een prettige manier te combineren. Maak je situatie ook bespreekbaar bij collega’s. Als zij ervan weten, zullen zij echt veel meer begrip hebben.

Aandachtspunt

Aanvragen voor zorgverlof en/of flexibel werken moeten altijd schriftelijk worden gedaan,  voorafgaand aan de gewenste ingangsdatum.

Meer informatie

Ga je minder uren werken, dan gaat je ook minder verdienen en bouw je dus minder pensioen op. Kijk voor meer voorwaarden en gevolgen op Rijksoverheid.nl.

bron: Mezzo

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
Back To Top
X