#Super! Vakantietips- en adressen voor mantelzorgers en mensen met een beperking

vakantie mantelzorg tips adressen beperkingWil jij op vakantie, samen met degene waar je voor zorgt? Is dat iemand met een beperking? Dan zoek je vast een plek waar de nodige aanpassingen zijn gedaan. Vandaag willen we een zeer inspirerende lijst met vakantietips- en de nodige adresjes met je delen. Van zonvakanties naar een hutje op de hei, van meezeilen op een boot tot een verblijf op een zorgboerderij. Lees en klik, wie weet zit er iets voor je bij!

* Infopunt Toegankelijk Reizen!
Reizen is altijd een beetje avontuurlijk, zeker als je een handicap of fysieke beperking hebt.
Hoe pak je het aan?
Het Infopunt Toegankelijk Reizen is een dienst van Toerisme Vlaanderen, gegroeid uit een samenwerking met verschillende organisaties en diensten van en voor mensen met een handicap.

* Zorgvrij Vakanties
Wilt u lekker op vakantie in eigen land?
Samen met partner, gezin, familie en/of vrienden?
Jong en oud, vitaal of minder goed ter been. Kortom: bij ons boekt u een individuele vakantie met een knipoog naar zorg!

* Reisburo vakantie&zorg
Ik kom in contact met mensen die zelf nog gezond zijn, maar die een partner hebben die dementerend of zorgafhankelijk is. Van deze mensen hoor ik vaak :
‘Konden we nog maar één keer samen op vakantie.’

* Set-reizen
Vakanties voor iedereen met een beperking.
Om de persoonlijke begeleiding of zorg vanuit het begeleidersteam gericht te kunnen bieden aan onze deelnemers, is het vakantieaanbod van onze begeleide groepsreizen verdeeld in 4 categorieën.

* Katinka’s Korte Vakanties
Op vakantie gaan, een dagtocht maken of een middagje winkelen. Het lijkt zo gewoon maar helaas is dat echt niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn duizenden mensen die snakken naar een vakantie, een dagje uit of gewoon eens shoppen maar die dat vanwege leeftijd of gezondheid niet meer zelf kunnen organiseren. Die, als het nodig is, zorgt voor deskundige begeleiding zoals een gediplomeerd verpleegkundige.

CAMPING DE PARELHOEVE
Veluwe dialyse is een vakantie plek op camping De Parelhoeve waar de nierpatiënt en zijn familie heerlijk vakantie kan vieren. De camping is een uitgangspunt voor vele uitstapjes, natuurschoon, wandel en fietstochten. Camping De Parelhoeve ligt tussen Vaassen en Apeldoorn. Informatie hierover is in de chalet aanwezig, en fietsen zijn te huur op de camping. Om van een onbezorgde vakantie te genieten is er een comfortabele chalet geplaatst met dialyse faciliteiten. Het chalet is zo ingericht dat er zowel overdag als s`nachts gedialyseerd kan worden met de NIKKISO machine.

Stichting De Luchtballon
Vakantie in een omgeving die plezier, zorg en vertrouwen uitademt, waar kinderen en jongeren met een handicap even op adem komen. Wij organiseren complete vakantiekampen, en verhuren daarnaast onze faciliteiten voor gebruik door groepen.

* Sailwise watersportaccommodaties

Uitdagende watersportvakanties voor mensen met een beperking
Vorstelijk zeilen op de gloednieuwe catamaran Beatrix in Friesland en op het IJsselmeer. Trektochten met de tweemastklipper Lutgerdina over het IJsselmeer, langs de Waddeneilanden en om het jaar in Denemarken. De kleine watersport, kanoën, roeien, windsurfen, waterskiën en zeilen vanaf ons watersportcentrum op het idyllische eilandje Robinson Crusoe in de Loosdrechtse Plassen.

* Zeilschool ‘t Vossenhol
Een zeilkamp bij onze zeilschool op De Kaag of een zomerkamp in Friesland. De Mindervalidenweek is bedoeld voor mensen vanaf 21 jaar met een lichamelijke beperking die een sportieve en gezellige week mee willen maken. Tijdens de week zeilen we elke dag en proberen we zoveel mogelijk op het water te zijn. We kunnen een dagtocht zeilen, of samen lunchen op ‘t Vossenhol.

Reizen met een funktiebeperking
De NBAV is de branchevereniging voor reisorganisatoren en aanbieders van vakantie-accommodaties voor reizigers met een functiebeperking. De leden van de NBAV hebben allemaal hun unieke en eigen aanbod aan reizen of accommodatie.

MundoRado Reizen
Voor reislustigen met een lichte lichamelijke handicap verre rondreizen te organiseren. Speciaal voor mensen die niet ver kunnen lopen en/of gebruik maken van een hulpmiddel zoals rollator en rolstoel.
Samen met betrouwbare touroperators worden de programma’s zo samengesteld dat de reis, en alle excursies, voor deze doelgroep haalbaar is.

* ZilverZon Vakanties
een uniek concept dat exclusieve reizen combineert met Nederlandse zorg op locatie.
Onze accommodaties hebben altijd een bijzonder karakter en zijn voorzien van talloze gemakken en faciliteiten. Bovendien zijn ze uitermate geschikt om gepaste zorg te verlenen en te voldoen aan uw wensen en behoeftes.

* Diverse aangepaste vakantiewoningen
Zuid-Frankrijk,Thailand ,Hongarije en Nederland.

* Barcelona-Enabled Barcelona is een prachtige stad, maar er ontbreekt informatie over toegankelijkheid voor mensen die speciale voorzieningen nodig hebben. Laat je helpen de beste restaurants te reserveren en regel je transport van en naar het vliegveld. Geniet van elk moment zonder een zoektocht naar de bijzondere plekken van Barcelona.


Costa Blanca in Spanje. Villa Los Leones (de Leeuwen)
Een unieke vrijstaande vakantievilla aan de Costa Blanca in Zuid-Spanje welke ook volledig is ingericht voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn. Naast een aangepaste badkamer en een grote slaapkamer zijn ook veel hulpmiddelen aanwezig. De villa staat op een volledig omheind privéterrein van 847m2. Het zwembad is door middel van een lift toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking en heeft een buitendouche. Ook aan de kinderen is gedacht, er is voldoende speelgoed voor in het zwembad aanwezig. Ook zijn er ligbedden om lekker ontspannen aan het zwembad te kunnen liggen.

* RoRo service Bonaire
Visiting or living in Bonaire with a disability or handicap
Even er helemaal tussenuit in het nieuwe Caribisch Nederland in een luxe vrijstaande studio en van alle gemakken voorzien? Wanneer je Bonaire wilt bezoeken en je bent minder-valide? Wij bieden rolstoelvervoer en een aangepast appartement aan. Om uw onaf-hankelijkheid te vergroten en al te vermoeiende wandelingen te voorkomen, kunt u bij ons een scootmobiel te huren.

Camperreizen en vakantie van Handicamp Outdoor
Een lichamelijke beperking en toch een avontuurlijke kampeervakantie? Stichting Handicamp Overijssel organiseert een avontuurlijke camper vakantie, kampeervakantiereizen voor gehandicapten met een lichamelijke beperking.

Landstede Buitengewoon Reizen
Een uitzonderlijk reisbureau voor iedereen. Het team met gevoel voor mensen, dat u behulpzaam wil zijn bij al uw reiswensen.!

* Zorghotel de Palatijn
Of u nu logeert om onbezorgd vakantie te vieren of om te herstellen na een ziekenhuisopname: uw welzijn is van primair belang. de Palatijn biedt ontspanning op elk niveau, zowel geestelijk en lichamelijk komt u volledig tot rust.

* Zorgvakanties op het Drentse erf
Steeds meer mensen hebben, naast de behoefte aan een aangepaste accommodatie, behoefte aan zorg. Velen hebben de wens om zelfstandig op vakantie te gaan. Wij bieden u de mogelijkheid van zorg en vakantie op “het Drentse erf”.

* Vakantie in Midden – Drenthe in aangepaste appartementenboerderij.
Indien u zorg nodig heeft of ondersteuning, ongeacht oorzaak, beperking en leeftijd zou An de Wieke de geschikte vakantielocatie voor u kunnen zijn. Verhuurster is gespecialiseerd dialyse verpleegkundige en kan zorg, mantelzorg vervanging, zorgvakantie en hulp bieden.


Stichting ZVCL:
Zorgbegeleiding, tijdens activiteiten en Vakanties voor Chronisch-zieken, Lichamelijk-gehandicapten en hulpbehoevend en of alleenstaande ouderen. Onze Slogan is: “Met begeleiding van ZVCL kan een vakantie vaak nog wel!”

Aangepaste reizen met de Zonnebloem
Wie met de Zonnebloem op vakantie wil, kan kiezen uit vakanties in eigen land, busreizen in Nederland en naar België en Duitsland, vliegvakanties naar Mallorca en vaarvakanties naar Duitsland. Ook een weekje genieten op ons spiksplinter nieuwe vakantieschip behoort tot de mogelijkheden.
Zeer goed aangepast (Zorg)Hotel ParcHuis(Beekbergen)gelegen op een prachtig landgoed in de schitterende natuur van de Veluwe, vlak onder Apeldoorn. De lange oprijlaan, aan weerszijden omringd door hoge bomen, brengt u naar het rustieke Parc. De uitgelezen plek om heerlijk in alle rust te genieten van uw (begeleide) vakantie. Tevens biedt het de functie van herstellingsoord. Met de aanwezigheid van een professioneel zorgteam wordt de benodigde (zorg)ondersteuning, op verzoek, geboden.

ZORGHOTELS.nu
Dit is de enige onafhankelijke en kritische website waarop een overzicht wordt gegeven van de in Nederland bestaande zorghotels waaronder zorgresidenties ofwel particuliere woonzorgvoorzieningen. Wij streven naar een compleet overzicht.

Natuur zonder drempels
Welkom bij de internetsite over de toegankelijkheid, bereikbaarheid en bruikbaarheid van Nederlandse natuurgebieden voor mensen met een handicap of een chronische ziekte.
U vindt hier de gegevens van een aantal natuurgebieden, die specifieke mogelijkheden bieden aan mensen met een functiebeperking.

De Koninklijke Weg
Een Lange Afstand Wandelpad dat voor iedereen toegankelijk is. Dat is in het kort de Koninklijke Weg. Het 170 kilometer lange wandelpad wordt op 4 april 2008 geopend en is dan het het eerste Lange Afstand Wandelpad is dat volledig toegankelijk is voor mensen met een lichamelijke beperking. De wandelroute verbindt Paleis Noordeinde met Paleis Het Loo.

Picture Vakanties
Het doel van Picture Vakanties:
Voor iedereen een geschikte vakantie naar keuze.
Picture Vakanties bundelt vakantiemogelijkheden voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke en/ of psychische beperking, chronische ziekte en senioren.

Smarti
organiseert vakanties voor jongeren met of zonder (lichamelijke) handicap. Vakanties die in het teken staan van avontuur, gezelligheid, samenwerking, plezier, grenzen verleggen en actief bezig zijn.
We doen dit alles onder ons motto: “Rigoreus, maar altijd uit het hart!”

Zorg vakanties aan de Costa Blanca (Spanje)
De mensen van zorgvakanties werken bovendien samen met nederlandstalige dokters, kinesisten en andere zorgverstrekkers aan de Costa Blanca. Ook deze personen staan steeds ter beschikking voor Zorgvakanties in geval van nood.

Welkom in Villa La Sonrisa
“La Sonrisa” is Spaans, en betekent “glimlach”. Het ligt in onze bedoeling dat jij, als gehandicapte klant, zowel bij aankomst als tijdens je verblijf, een glimlach op de lippen hebt. Een traantje bij je vertrek hoort er natuurlijk ook bij. We trachten om u van een, naar Spaanse begrippen, betaalbare vakantie te laten genieten.

Welkom op onze boerderij “Les Gicons”
Rolstoelvriendelijke gites. Onze aangepaste gites hebben een woonkamer, keuken, badkamer met toilet en twee slaapkamers met allen een deuropening van 93cm en zonder drempels behalve de terrasdeuren. De lichtknoppen zijn vanuit een rolstoel te bedienen. De gites bevinden zich aan de voorkant en hebben terrasdeuren naar het omheinde terras.

Wheels on HolidayGespecialiseerd in vakanties voor mindervaliden en hun begeleiders. De Costa del Sol, ‘’Het Californië van Europa’’, één van de populairste vakantiebestemmingen in Spanje.

Violet’s vakantiewijzer
U kunt via de VakantieWijzer precies de vakantie vinden die bij u past. Wij selecteerden geheel verzorgde, comfortabele reizen met Nederlandstalige reisleiding. Zo kunt u heerlijk ontspannen en genieten van uw vakantie.

Zorgvrije vakantie
Zorgeloze vakantie aan de Costa Blanca in Spanje Voor een fantastische vakantie aan de zonovergoten Costa Blanca kunnen ook minder validen bij Xenofilia uitstekend terecht. Wij beschikken over verscheidene rolstoelvriendelijke en bijzonder luxe vakantievilla’s in Moraira en Javea. Eén van de fraaie, ruime en drempelvrije vakantievilla’s, Villa Xenofilia V, beschikt over een zeer groot verwarmd zwembad met een speciale toegang voor rolstoelgebruikers.Op verzoek regelen wij voor alle vakantiewoningen zorg op maat .

Outdoor4Disabled
De Stichting Outdoor4Disabled is opgericht in mei 2006. Ons doel: ouderen en mensen met een beperking (zo veel mogelijk) onbeperkt te laten genieten van vrijheid en natuur.
Stichting Wigwam Vallei Nederland
organiseert Wigwamvakanties en Wigwam(vakantie)activiteiten voor kinderen en jongeren met een beperking, hun ouders, broertjes en zusjes. Wigwamvakanties hebben een duur van één of twee weken en worden gedurende het voorjaar en de zomer gehouden op vier bijzondere locaties in Nederland en, met ingang van 2013, eveneens op een locatie in Frankrijk.
ON Y VA! Wigwamvakanties over de grens.

Onderweg reizen
Gezellige begeleide reizen voor mensen vanaf 16 jaar met een licht verstandelijke beperking en/of een vorm van autisme. Mensen die graag op vakantie willen, maar dit om een of andere reden niet zelfstandig willen of kunnen.Wij organiseren en verzorgen reizen voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

De Spring. De leukste vakanties voor mensen met een verstandelijke handicap
Onze organisatie is kleinschalig, waardoor we al onze gasten persoonlijk kennen. Hierdoor kunnen we goed inschatten in welke week jij het beste op je plek bent….
Onze vakanties zijn bedoeld voor gasten die: 18 jaar of ouder zijn, mobiel zijn in verband met de aard van de activiteiten, zelfredzaam zijn (mensen moeten zich dus kunnen redden onder de douche en op het toilet!), sociaal kunnen functioneren in een groep, ervoor kiezen om mee te doen met een activiteiten-programma.

De Ridder | Op ontdekkingsreis met een meervoudige beperking
Het aanbod van De Ridder (vakantie, uitjes, workshops, begeleiding) is specifiek ontwikkeld voor mensen van alle leeftijden met (ernstige) meervoudige beperkingen die samen met familie, vrienden en/of begeleiders op vakantie willen en kunnen gaan. We bezorgen onze gasten en hun begeleiders graag een onvergetelijke tijd als ze er met De Ridder even tussen uit zijn. Dit doen we in opdracht van zorginstellingen en particulieren. Bent u benieuwd of ons aanbod aansluit bij uw vraag? Neem dan s.v.p. contact met ons op. We denken graag met u mee.

VERENIGING GEHANDICAPTE WINTERSPORTERS
Onze vereniging organiseert al vele jaren wintersportreizen voor lichamelijk gehandicapten. Een sportieve instelling en de wil om te leren skiën zijn het belangrijkste. Voor bijna iedere handicap is wel een oplossing om aangepast te kunnen skiën. Zelfs als het gebruik van één of twee benen wordt gemist door bijvoorbeeld een dwarslaesie of amputatie en/of als de arm/handfunctie beperkt is.

Stichting Leef Je Droom
neemt jongeren met een levensbeperkende hart- en vaatziekte mee als bemanningslid op (zee)zeilreizen. Hiervoor bouwt ze een aangepast zeiljacht. Jongeren van 18 tot 30 jaar komen in een andere levensfase terecht buiten de bescherming van het gezin. Zij ervaren vaak onbegrip over hun ziekte, zeker omdat aan de buitenkant niet te zien is dat ze ziek zijn. Leef je Droom haalt deze bijzondere groep jongeren uit hun wereld van alledag en motiveert ze hun grenzen te verkennen en te verleggen.

DREAMNIGHT AT THE ZOO

Informatie over dierenparken die speciale avonden voor chronisch zieke en gehandicapte kinderen organiseren via het * Dreamnight project

Zorgeloosweg.nl.
Zorgeloosweg.nl is er voor iedereen die door zijn of haar behoefte aan zorg, niet zomaar op vakantie kan. Te denken valt aan mensen met thuiszorg, mensen met een chronische ziekte, mensen met een handicap, maar ook hun familie en vrienden. Wanneer u recht heeft op thuiszorg via een CIZ indicatie dan kunt u uw thuiszorg meenemen op vakantie. –

* Stichting Vaarvakanties Topaze.
verzorgt vaar-vakanties op de Waddenzee, IJsselmeer en de Friese meren. Bij deze vakanties bepalen de opvarenden samen met de ervaren schipper het doel van de dag of dagen.

* VerpleegpostSpanje,Costa Brava,
Is een organisatie die zich richt op residenten en vakantiegangers aan de Costa Brava. Wanneer u zorg en/of advies nodig heeft betreffende uw gezondheid, beschikt VerpleegpostSpanje over een verpleegkundige die uw taal spreekt.
* Benidorm, huisartsenpost
De huisartsen werken in drie praktijken die gelegen zijn in Benidorm en Albir. Huisbezoeken leggen zij af in de regio Benidorm, Alfaz del Pí (Albir), Altea, La Nucía, Finestrat en Villajoyosa.

* Armação de Pêra in Portugal
Vakantieverblijf, herstelverblijf, behandeling of overbruggingsverblijf… Sana Vida biedt haar gasten maatwerk een topkwaliteit zorgprogramma. Sana Vida zorgt grenzeloos goed voor U!

* Access-Able Travel Source
Providing Access Information To Mature And Disabled Travelers.
We provide information about: disabled travel, wheelchair travel, disabled holidays, disability travel, handicapped travel, accessible travel, accessable travel, vacations for disabled, mature travel.

Op vakantie naar Afrika en in b.v.een rolstoel?
Of een andere handicap die het reizen moeilijk maakt? Een safari reis naar Afrika is mogelijk. Tongasabi werkt samen met Endeavour Safaris en Safari Brothers waardoor we speciale (luxe en comfortabele) maatwerk reizen kunnen aanbieden aan families of groepjes met minder validen en begeleiding. Een electrische rolstoel meenemen is bijvoorbeeld geen enkel probleem.Bestemmingen: Zuid-Afrika, Namibie en Botswana.

Bron: beperking.kieswijs.nl

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

 1. Interessant voor dit artikel.
  Maar ik ben op zoek naar hotels op de Canarische Eilanden die rolstoeltoegankelijk zijn. Ik wil graag met mijn gehandicapte partner altijd in januari naar de Canarische eilanden. De kamers moeten rolstoeltoegankelijk zijn, een inloopdouche met een douchestoel en verhoogde toilet met een greep of beugel om je om hoog te kunnen trekken.
  Een zwembad met een hellingbaan het water in of een luie trap met goede leuningen. In het restaurant stoelen met leuningen die zeer geschikt zijn voor ouderen om goed aan tafel te zitten en gemakkelijk er uit op kunnen staan.
  Ik had dit jaar een fantastisch hotel in Corralejo op Fuerteventure ‘Baiha de Lobos’. We hadden een rolstoelkamer, zwembad met een hellingbaan.
  Wie kan mij helpen aan hotelnamen met plaatsnaam en eilandnaam op de Canarische Eilanden?
  Het gaat om all inclusiefhotels of met half pension.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top