Studenten vragen Mantelzorgers om hulp

studenten onderzoek mantelzorgMantelzorg is een belangrijk studieonderwerp geworden. Bijna iedere week krijgen we oproepen van studenten uit verschillende richtingen, die onderzoek doen naar de behoeftes van mantelzorgers. Sommigen studeren geneeskunde, anderen communicatie, ouderenzorg of  andere onderwerpen. Vandaag delen we twee oproepen van de Mantelzorgelijk Facebook-pagina. Heb je een paar minuten tijd? Help deze studenten dan uit de brand. Zij zijn de beslissers van morgen…

1. Geneeskunde Erasmus Universiteit: Wat verwacht een mantelzorger van een ‘levenseinde gesprek’?

Mantelzorgers zijn een onmisbare schakel in de zorg voor mensen met dementie. Zeker in latere fases van het ziekte beloop worden mantelzorgen steeds belangrijker. Dit is niet alleen in huishoudelijke situaties het geval maar ook bij bezoeken aan de arts en het nemen van beslissingen over de behandeling. Helaas horen hier ook gesprekken over het levenseinde bij.

Wij zijn geneeskunde studenten aan het Erasmus Medisch Centrum (EMC). Wij willen in kaart brengen wat voor mantelzorgers van belang is tijdens deze levenseinde gesprekken en wat zij verwachten van de zorgprofessionals(artsen, verpleegkundigen, case managers).

Met de uitkomsten van dit onderzoek kunnen onze opdrachtgevers deze zorgprofessionals ondersteunen in hun begeleiding aan mantelzorgers. Hiervoor zijn wij opzoek naar mantelzorgers die hun ervaring en mening hierover willen delen door middel van een vragenlijst.

Wij zullen natuurlijk alle verkregen informatie anoniem verwerken!

Met uw hulp kunnen wij de begeleiding van mantelzorgers verbeteren!
Wilt u deelnemen aan dit onderzoek meld u dan aan via de onderstaande link:
Erasmus Medisch Centrum survey

Heeft u vragen over dit onderzoek dan kunt u die ook via de bovenstaande link stellen

2. Hogeschool Utrecht: Het welzijn van mantelzorgers verbeteren

Hallo allemaal,

Wij zijn studenten van de Hogeschool Utrecht en wij doen een onderzoek naar het verbeteren van het welzijn van mantelzorgers in Nederland.

Hiervoor hebben wij een korte enquête opgesteld ter ondersteuning van ons onderzoek.

Wij willen 5 minuten van uw tijd vragen voor het invullen van deze enquête.
Hiermee worden wij erg geholpen. Bij voorbaat dank!

Hogeschool Utrecht survey

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top