skip to Main Content
Foto © Claudia Otten

Stroomversnelling

De afgelopen dagen is er een hoop gebeurt en in een stroomversnelling terechtgekomen.
Einde van vorige week zou mijn vrouw weer gaan douchen met ondersteuning van mij. Het leverde dusdanig veel stress en paniek op bij mijn vrouw dat zij steken in het achterhoofd kreeg, de plek waar ook de herseninfarcten hebben plaats gevonden. Ik schrok hier ontzettend van. Vooral niet laten merken want mijn vrouw had al paniek genoeg.
Het weekend hebben wij het er samen over gehad. Dat ik het echt niet meer kan, dat mijn rek echt op is. Ik had al eerder geschreven dat ik weer aan de bel zou trekken bij het fact team en ambulant ondersteuners.
Op de maandag ben ik met mijn vrouw bij de cardioloog geweest welke diverse scans en echo,s heeft laten maken uit ongerustheid. Binnenkort belt de cardioloog mij op voor de uitslag te bespreken. Dinsdag kwam de ambulant ondersteuner van Cordaan op huisbezoek. Ik heb zitten huilen van frustratie dat het niet meer gaat, dat ik op ben. Mijn vrouw heeft ook haar gevoel goed kunnen uiten. De ambulant ondersteuner heeft contact opgenomen met de bureaudienst van het fact team. Woensdag zou er gezocht worden naar een crisisbed. We moesten er wel rekening mee houden dat dit eventueel buiten onze woonplaats zou zijn.
Ook zou de zorginstelling Nieuw Unicum worden benaderd of er een mogelijkheid is voor een versnelde opname. Mijn vrouw zou van de zorginstelling Nieuw Unicum al een uitnodiging ontvangen voor proefwonen. Alsof het zo moest zijn belde donderdagochtend Nieuw Unicum mij om te overleggen voor een datum omtrent het proefwonen.
Volgende week gaat mijn vrouw al naar de instelling voor twee weken. Wat een toeval, en wat welkom. Vandaag zijn de psychiater en ambulant ondersteuners van het fact team en Cordaan bij ons op bezoek geweest om te overleggen hoe nu verder en hoe nu over twee weken. Het hele hulpverleners circus zal nu op volle toeren gaan draaien in de twee weken proefwonen. Onze hoop is dat het verblijf verlengt kan worden tot de WLZ indicatie in orde is gemaakt. In de twee weken dat mijn vrouw bij de instelling verblijft ga ik proberen te ontspannen en bij te komen van alles en leuke dingen doen..

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X