skip to Main Content

Ik stond erbij en keer er naar….

Dat zal papa gedacht hebben denk ik afgelopen zaterdag toen wij de 17e verjaardag van uberpuber vierden. In ieder geval genoot hij van al het lekkers. Vanaf het moment dat hij binnenliep stopte hij taart, kip, borek, salade in zijn mond. Het werd alleen even onderbroken toen we om 17.00 uur toch echt zijn insuline moesten inspuiten.

Natte buik

Ik deed zijn broek open en voelde dat zijn buik nat was, oh zijn onderbroek was ook nat, zijn schoenen en sokken ook en ja het stonk naar urine. Hij heeft waarschijnlijk het incontinentiemateriaal uit gedaan en weer halfslachtig schone kleren proberen aan te doen. Zijn broek was namelijk wel droog. Lichtelijk paniek. Vrienden bellen aan en ik zit in de woonkamer (bezoek zit aan eettafel) vertwijfeld te bedenken wat ik moet doen. Ja, moet toch echt uit allemaal. Ik roep mijn broer om hulp. Heb gelukkig nog wat was hier dat ik net had gestreken. Wassen doen ze tegenwoordig in het huis. Ik probeer dat los te laten maar als er kleren kwijt gaan raken ga ik er dit keer serieus werk van maken en alles declareren. Maar laten we uitgaan van de goedheid van de mens. Hup alles uittrekken en nieuwe schoenen en kleren aan.
Nee, ze kunnen niet iedere minuut papa in de gaten houden. En ik zeg tegen mijn broer dat als hij papa meeneemt voortaan moet checken of en wat hij als ondergoed aan heeft.

We zingen en eten en praten en papa lacht naar iedereen. Benieuwd wat hij ervan meekrijgt. Maar heb wel het idee dat hij geniet, hij glimlacht in ieder geval de hele tijd en dat is fijn om te zien.

Knopen zijn naalden

Ik begrijp nu ook het mysterie van de afgeknipte knopen. Toen wij zijn overhemd aandeden zei hij verschrikt ‘nee, nee, dat zijn allemaal naalden’. Tja, zijn hersens herkennen niks meer helaas. Maar nu begrijpen we waarom hij steeds alles afknipt of afsnijdt. God mag weten waar hij dat mee doet.
Op naar het volgende feest. Zolang het kan, zolang het duurt.

Avatar

Fatos Ipek-Demir

Fatos' vader heeft Alzheimer sinds 2012. Ze maken veel mee samen. Geweldige belevenissen maar vaak ook belachelijke, pijnlijke en leerzame.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X