skip to Main Content
Spelers FC Utrecht Speelden Met Namen Van Mantelzorgers Op Hun Shirts

Spelers FC Utrecht speelden met namen van mantelzorgers op hun shirts

De spelers van FC Utrecht speelden woensdag 24 april jl tegen Fortuna Sittard zonder het logo van de hoofdsponsor Zorg van de Zaak op de borst. In plaats van het logo prijkt voor één keer de naam van een mantelzorger op het shirt van elke speler. Hiermee benadrukt FC Utrecht samen met de hoofdsponsor het belang dat mantelzorgers zichzelf bewust of onbewust wegcijferen met de kans dat ze zelf gezondheidsklachten krijgen.

Tijdens deze bijzondere actie, die onderdeel is van de mantelzorgcampagne van FC Utrecht en Zorg van de Zaak, dragen vijf spelers de naam van een mantelzorger die ze een aantal weken geleden bezocht hebben. De rest van de spelers dragen namen van mantelzorgers die de afgelopen weken een hulpvraag hebben ingezonden via de campagnewebsite op Oprecht Utrecht. De mantelzorgers zijn, ieder met hun persoonlijke verhaal, terug te vinden op de website.

MEER AANDACHT VOOR MANTELZORG 

FC Utrecht en Zorg van de Zaak voeren sinds eind maart samen campagne om de problematiek rondom mantelzorg meer bekendheid te geven.  In totaal worden op 24 april 50 mantelzorgers met introducé uitgenodigd bij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Zij worden speciaal voor deze gelegenheid toegezongen door zanger René Schuurmans met het lied ‘Laat de zon in je hart’.

Voor een geselecteerd aantal mantelzorgers en hun introducé lagen er VIP-tickets klaar. “Een mooie gelegenheid voor hen om zich te ontspannen, want het blijkt dat mantelzorgers zichzelf vaak vergeten. Werk en zorg voor een ander krijgen bijna altijd prioriteit. Een op de acht werkende Nederlanders is mantelzorger en loopt tegen allerlei problemen aan,” aldus Dorothee van Vredenburch , CEO van Zorg van de Zaak Netwerk.

PROVINCIEBEZOEK

Met een provinciebezoek eind maart trapten FC Utrecht en hoofsponsor Zorg van de Zaak de mantelzorgcampagne af om aandacht te vestigen op de problematiek rondom mantelzorgers. Selectiespelers van FC Utrecht trokken met stafleden en medewerkers van de club de provincie in om mantelzorgers voor één dag te ontlasten.

Daarnaast werden een aantal mantelzorgers een paar weken geleden in het zonnetje gezet tijdens een gezamenlijke lunch met de selectie van hoofdtrainer Dick Advocaat.

 

 

Avatar

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X