skip to Main Content

Het sokkenmysterie en zelf even in de lappenmand #dagboekvaneenmantelzorger

Sorry pap ik kan voorlopig even zelf helaas niet bij je langskomen. Kan geen auto rijden. De rollen zijn even omgedraaid, manlief en de kids zorgen voor mij. Eerste (en waarschijnlijk laatste) skiles in mijn leven. Tja, moet ik als Nederturk eigenlijk ook niet aan beginnen op mijn 47e maar wat was het leuk en ik had echt aanleg. Maar ja, overmoed. Gelukkig kan manlief je wel ophalen.

Sokkenmysterie
Ondertussen heb ik al je weessokken op een rij gezet, al weken liggen ze in het washok. Helaas, ze blijven onvindbaar. Ik twijfel of ik ze moet weggooien of niet. Een bekende ontwerper had voor Alzheimer NL sokken ontworpen, twee verschillende om aandacht voor deze ziekte te vragen. Nou die hoef je helemaal niet te kopen. This is the real stuff…… allemaal goede sokken, maar denk toch dat ik ze moet weggooien.

Er wordt nu voor mij gemantelzorgd
De afgelopen dagen ondervind ik wat het is om afhankelijk te zijn, is geen bal aan. Ik moet bijna alles vragen. Moest aan jou denken, hoe vind jij het om zo afhankelijk van ons te zijn? Om niet meer zelf kleren te kunnen kopen, niet meer zelf te kiezen wat je wilt eten, niks meer zelf kunnen beslissen. Ben je daarom soms zo bozig? Bij mij komt er genezing, maar helaas jij zult steeds afhankelijker worden. Maar ik zorg graag voor je .

 

Fatos Ipek-Demir

Fatos' vader heeft Alzheimer sinds 2012. Ze maken veel mee samen. Geweldige belevenissen maar vaak ook belachelijke, pijnlijke en leerzame.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X