Snipperdagen in het verschiet voor mantelzorgers uit Oudewater.

stadhuisOOudewater werkt aan een plan om nog meer de nadruk te leggen op de ondersteuning van en de waardering voor de mantelzorger. Daar gaan deze onbezoldigde werkers dit jaar al wat van merken. Een waardebon voor een uitje en het opnemen van een ‘snipperdag’? Het zou zo maar kunnen.

Dat de gemeente werkt aan het verbeteren van de positie van de mantelzorger is niet nieuw. Oudewaterse mantelzorgers die het verzorgen van familie, vrienden of buren als erg belastend ervaren, kunnen nu al tijdelijk een beroep doen op extra uren huishoudelijke hulp. Bijvoorbeeld ‘extra schoonmaakwerkzaamheden’ waar een mantelzorger of chronisch zieke zelf niet aan toekomt. Of het opruimen van een zolder of garage en extra zeemwerkzaamheden.

Een mooie geste, maar wethouder Ad de Regt vindt dat er nog meer nodig is om deze vaak stille krachten te ontlasten en de waardering te geven die hen toekomt. Dat kan volgens hem door een gevarieerd pakket van maatregelen samen te stellen waarin die waardering en ondersteuning nadrukkelijk tot uiting komen.

Daarover heeft de wethouder in de achterliggende periode gesproken met alle organisaties die met mantelzorgers te maken hebben, zoals bijvoorbeeld Welzijn Oudewater, de Wulverhorst, huisartsen, wijkverpleegkundigen en dementieconsulent. Zij ondersteunen de plannen van de wethouder en gaan daar uitvoering aan geven.

Wethouder De Regt: ,,Je moet dan denken aan een persoonlijk bedankje, een waardebon voor een uitje en het regelen van vervanging zodat een mantelzorger een dag ‘vrij’ kan nemen en Maar ook het trainen van de professionals van Welzijn Oudewater, zodat zij bijvoorbeeld eventuele overbelasting van een mantelzorger eerder herkennen.”

Dinsdag 10 november wordt de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg gehouden. Dan zijn er al diverse activiteiten in gang gezet.

Bron: gemeente site Oudewater

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top