Snel opgeven: Gratis mindfulness voor Mantelzorgers in Hoogezand

A man walking barefoot across stepping stones away from the shore of a lake.

Bent u mantelzorger in de regio Hoogezand en nieuwsgierig hoe een training mindfulness u kan helpen bij uw taak? Kom dan naar informatiebijeenkomst ‘Mindfulness voor mantelzorgers’ op donderdag 2 juni 2015.

Waarom mindfulness?

Wanneer u voor iemand zorgt, kunt u zich overbelast voelen. Dit kan zich mogelijk uiten in moeheid, somberheid, onrust, piekeren of slapeloosheid of moeilijk kunnen ontspannen. Langdurige stress kan allerlei lichamelijke klachten geven.

Mantelzorgers weten als geen ander dat er vaak aan de situatie niet veel te veranderen valt. Wat kunt u zelf doen om gezond te blijven? Daar gaat het in de mindfulness training over.

Mindfulness voor mantelzorgers

In het najaar van 2015 bieden de gezamenlijke Steunpunten Mantelzorg van Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde u als mantelzorger een achtweekse mindfulness training aan. De training is voor u kosteloos. De gezamenlijke gemeenten nemen deze kosten op zich.

Tijdens de informatiebijeenkomst krijgt u uitleg over de training. U kunt kennis maken met mindfulness en de manier van oefenen. Er is gelegenheid vragen te stellen aan een van de trainers en u kunt zich die avond opgeven voor de training. Ook de informatiebijeenkomst is kostenloos.

Afbeelding8Naar de informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst is op 2 juni en duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur staat de koffie/thee klaar. De bijeenkomst is in Hotel Faber, Meint Veningastraat 123,  Hoogezand.

Wilt u zich uiterlijk woensdag 27 mei opgeven voor deze avond? Dit kan telefonisch via het Steunpunt Mantelzorg op tel. 0598 – 364900 of via email steunpuntmantelzorg@kwartierzorgenwelzijn.nl

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top