skip to Main Content
Shireens Man Daniël (34) Lijdt Aan MS: 'Ik Zie Hem Wegkwijnen' #oproep #MS

Shireens man Daniël (34) lijdt aan MS: 'Ik zie hem wegkwijnen' #oproep #MS

Shireens man Daniël (34) lijdt aan MS: 'Ik zie hem wegkwijnen'

Shireen Abrahim-de Vries en haar man Daniël leerden elkaar kennen bij de politie. Shireen werkt nog steeds als agent, maar Daniël niet meer: hij lijdt aan MS. Vrienden van het stel zijn een actie begonnen om geld op te halen voor stamceltherapie: een revolutionaire behandeling in Zweden die niet vergoed wordt. Wij lazen hun heftige verhaal op LINDAnieuws en delen het graag hier.

Begin van de aftakeling
“Bijna vier jaar geleden kregen we het te horen”, vertelt Shireen (35) aan LINDAnieuws. “Daniël had toen al een jaar moeite met lopen en last van kleine dingetjes. Hij ging naar de fysio, want als politieagent heeft-ie vaker te maken met agressieve mensen.” Die verwees Daniël (34) echter door naar het ziekenhuis. Toen hij daar het nieuws kreeg, stonden hij en Shireen perplex. “We dachten eerder aan een hersentumor, we hadden echt niet verwacht dat het MS was.” De schok was groot: “Nadat je het vonnis krijgt, wordt het alleen maar erger.”

‘Ik zie hem wegkwijnen’
“Ik was net twee maanden bevallen en Daniël was zo jong, zo actief. Hij was aan het trainen om bij het arrestatieteam te gaan en daarom ook bezig met vechtsporten. Echt een stoere man dus. Nu is daar weinig van over”, vertelt ze. “Hij kan niet eens met de kinderen mee om hen te leren fietsen. Ik zie hem wegkwijnen; hij is niet meer degene op wie ik ben gevallen. Maar ik ben nog altijd zó tot over mijn oren verliefd op hem. Hij is mijn soulmate.”

Staan voor Daan

Durft niet naar buiten
Shireen verzorgt Daniël nu, maar werkt ook nog full-time. “Ik lig wel pas laat in de nacht in bed, maar ik krijg er zoveel energie van.” Daniël zelf durft niet meer naar buiten. “Naar ons toe lacht hij alles weg, maar hij wil niet dat mensen hem zien. In het winkelcentrum werd er met een boog om hem heen gelopen omdat mensen denken dat hij een freak of een alcoholist is. Hij wil ook de kids niet ophalen, want misschien krijgen zij dan ook wel heftige reacties.”

Weer echt vader zijn
Shireen en Daniël hebben twee dochters van vier en vijf jaar oud. “Die denken nu nog dat hij een gebroken been heeft”, zegt Shireen. “Maar ik wil zo graag dat zij ooit kunnen zien wíe hun vader is.” Daarom wil Daniël een stamcelbehandeling ondergaan, in de hoop dat hij daarna weer normaal kan lopen. “Hij hoeft niet eens alles te kunnen, rennen of zo; als hij maar met ze mee kan.”

100.000 euro
Eigenlijk wil Shireen zelf niet in het nieuws komen, verklaart ze. “Maar onze vrienden stelden ons voor de keus: óf jullie mogen meedoen, óf we ondernemen actie zonder jullie. Heel lief.” Het koppel besloot dat een crowdfundingsactie de enige manier was: “We hebben ons huis te koop gezet, maar we zagen dat er dan eigenlijk niet veel geld over blijft als je dan ook weer moet verhuizen. De behandeling kost een ton en dat hebben we simpelweg niet.”

Staan voor Daan
Daarom is er nu Staan voor Daan. Tot nu toe is er 29.000 euro opgehaald, maar er is dus nog veel meer nodig. “Over twee weken gaan we naar Zweden voor een eerste medische test”, vertelt Shireen. “Die betalen we uit eigen zak. In Nederland wordt de behandeling waarschijnlijk pas in 2024 mogelijk. Dat vind ik schandalig. In Zweden gaan volgend jaar al alle ziekenhuizen het gebruiken, dus misschien moeten we een keer niet het braafste jongetje van de klas willen zijn.”

Zelf ook doneren voor Daniëls behandeling? Dat kan hier.

Bron: LINDAnieuws, artikel geschreven door Tim van Erp – Foto’s: Shireen Abrahim-de Vries

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X