skip to Main Content

Selectiespelers FC Utrecht namen een uur de taken van mantelzorgers over

Selectiespelers van FC Utrecht trokken 18 maart j.l met stafleden en medewerkers van de club de provincie in om een verrassingsbezoek te brengen aan supporters die zich inzetten als mantelzorger. De betaald-voetbalclub, die uitkomt in de Eredivisie, start samen met hoofdsponsor Zorg van de Zaak een campagne om de zware taak van mantelzorgers te laten zien. Staf en spelers gaan op huisbezoek bij mantelzorgers in Utrecht, Nieuwegein, Driebergen en Vianen. Ze willen hen een uurtje helpen en ontlasten.  Met het provinciebezoek trappen FC Utrecht en hoofdsponsor Zorg van de Zaak een gezamenlijk project af om aandacht te vestigen op de problematiek rond mantelzorg.

FC Utrecht staat middenin de maatschappij. Vanuit de overtuiging dat iets terugdoen voor de samenleving belangrijk is, organiseert de club periodiek een provinciebezoek. Hierbij doen selectiespelers, staf en medewerkers van FC Utrecht iets terug voor doelgroepen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Vanuit het hart. Om nog meer verbinding te creëren is het sociaal maatschappelijke platform opgericht dat zich nu toespitst op mantelzorg via de website  www.oprechtutrecht.nl/mantelzorg .

Het platform is opgericht voor en door Utrechters om hulp te bieden aan stads- en provinciegenoten die het nodig hebben. Tijdens de actieperiode kunnen mantelzorgers zich aanmelden om geholpen te worden, verhalen van andere mantelzorgers lezen en kunnen er terecht voor praktische tips. Ook kunnen mensen mantelzorgers opgeven om ze in het zonnetje te laten zetten.

 

 

 

Waarom doen FC Utrecht en Zorg van de Zaak Netwerk dit voor mantelzorgers? “Voor jezelf zorgen, voor een ander zorgen, je privé leven en misschien ook nog werk. Het is voor veel mantelzorgers in Nederland moeilijk om alle ballen in de lucht te houden. Zo geeft één op de acht werkenden hulp aan een hulpbehoevende naaste. Zij willen hier graag  helpen. Samen willen ze de zorg een stukje dragelijker maken.

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X