Samenwonen met je ouders – door Marry van Ruiswijk

Ongeveer 3 jaar geleden kreeg mijn moeder de boodschap uitbehandeld te zijn tgv uitzaaiingen borstkanker. Zij zorgde al jaren voor mijn vader die tgv diverse aandoeningen niet meer alles zelfstandig kon.
In deze periode waren wij op zoek naar een groter huis met meer grond en kwam alles samen. We kochten een huis met bijgebouw die we verbouwden tot woonhuis.
Mijn moeder heeft hier nog 4 maanden kunnen wonen samen met mijn vader en is na 6 intensieve laatste weken waarin ik behalve nachtzorg zelf voor haar zorgde overleden.  Het gaf haar rust dat ze wist dat vader goed achter bleef en al was het moeilijk haar vertrouwde woning achter te laten was ze toch dankbaar voor deze oplossing.
Mijn vader was erg dankbaar dat hij veilig bij ons kon wonen en niet naar een instelling hoefde te verhuizen.
Natuurlijk erg verdrietig want na 51 jaar huwelijk is het een heel groot gemis, maar dapper probeerde hij zijn gewone leven op te pakken.  Ook hier hebben we zijn vertrouwde kippen- en hobbyschuur gebouwd zodat het toch een beetje thuis voelde.
De dankbaarheid uitte hij heel vaak waardoor het zorgen fijn en vol te houden was.
Marry van Ruiswijk is al vele jaren mantelzorger en de laatste 3 jaar 24 uur per dag.

De Redactie van Mantelzorgelijk helpt mantelzorgers op elk mogelijk vlak. Wat kunnen we voor jou betekenen? Mail naar contact@mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top