RIVM zoekt werkende mantelzorgers die hun kennis en ervaring willen delen

Het combineren van een betaalde baan met de zorg voor een thuiswonende oudere kan belastend zijn voor mantelzorgers. Het is belangrijk dat werkende mantelzorgers de juiste ondersteuning ontvangen die bij hen past. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) start daarom een onderzoek naar de behoeften voor ondersteuning van werkende mantelzorgers en ouderen. Om tot de juiste vormen van ondersteuning te komen, zijn de ervaringen en meningen van werkende mantelzorgers van groot belang. Daarom is het RIVM op zoek naar mantelzorgers die willen meedenken over het onderzoek.

Wilt u uw ervaringen delen en een bijdrage leveren aan het vinden van passende ondersteuning voor werkende mantelzorgers? Via deze link kunt u zich aanmelden voor de adviesgroep.

 

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. “Het combineren van een betaalde baan met de zorg voor een thuiswonende oudere kan belastend zijn voor mantelzorgers.”

  Tenenkrommend heb ik deze regel gelezen…
  En wilde hier toch een reactie op geven.
  Mantelzorgers zijn niet alleen mensen die voor ouderen zorgen.
  Mantelzorgers zijn ook een hele grote groep ouders die jaren lang voor hun kind met beperkingen zorgt, vaak 24 uur per dag.
  En dan de broers en zussen niet te vergeten..
  Volgens mij missen jullie zo een hele grote groep “mantelzorgers”.

  1. Zo mee eens. Vaak wordt deze groep mantelzorgers vergeten. Ik hoor overigens ook bij deze groep. Zeer spijtig dat in dit onderzoek zo’n grote groep niet meegenomen wordt. Als je een gedegen onderzoek wilt doen zou je juist verschillende soorten mantelzorgers moeten laten deelnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top