Ua Mariette

Restaurant “De verkeerde bestelling”

Het meest frustrerende dat er kan kunnen gebeuren als je uit eten gaat, is dat je iets bestelt maar iets heel anders geserveerd krijgt. Gek genoeg is er nu een restaurant waar dat opzettelijk gebeurt: The Restaurant of Order Mistakes dook plotseling op in het Toyosu district in Tokyo, Japan.

Het uitgangspunt van het pop-up restaurant, dat alleen open was tijdens een proefperiode van 2 tot 4 juni in 2017, was dat de verkeerde bestelling geserveerd zou kunnen worden, omdat al het bedienend personeel een vorm van dementie heeft.

Als je dit echter van te voren weet, verandert het de manier waarop je mensen met dementie ziet. De ervaring doet je beseffen dat als we iets meer begrip hebben en tonen, mensen met dementie prima kunnen functioneren in de maatschappij. (Dit geldt waarschijnlijk niet voor alle mensen met dementie, maar het gaat vanzelfsprekend om de achterliggende bedoeling).

Restaurant blogger Mizuho Kudo bezocht het restaurant De Verkeerde Bestelling, en had een geweldige avond. Ze bestelde een hamburger, maar kreeg in plaats daarvan loempia’s geserveerd. Volgens Mizuho was alles dat ze at in het restaurant even lekker, de bediening was geweldig vriendelijk en leek er ontzettend veel plezier in te hebben.

Inmiddels heeft een van de initiatiefnemers na deze succesvolle proefperiode een soortgelijk pop-up restaurant gepland in Japan, op 21 september, ter gelegenheid van Wereld Alzheimer Dag 2017.

is vertaalster, musicus en werkt als taalcoach voor Rosetta Stone. Ze woont en werkt in Florida, in de Verenigde Staten.

Mariette Otten McGovern

is vertaalster, musicus en werkt als taalcoach voor Rosetta Stone. Ze woont en werkt in Florida, in de Verenigde Staten.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X