skip to Main Content

Heb jij relatieproblemen door het zorgen voor je partner?

Ga er maar aan staan. Dag in, dag uit ben jij voor je partner in touw. Hij of zij is ziek, heeft een handicap, kampt met de gevolgen van een zwaar ongeluk of een ander incident. Je partner heeft je nodig. Dus jij zorgt. En dat noem jij ook geen mantelzorg, dat is ‘er gewoon zijn voor de ander’, in goede en in slechte dagen.

Maar het is zo zwaar. Want je partner is niet meer degene waar je destijds voor viel. Nee, natuurlijk niet, zeg je vaak tegen jezelf. Geen enkele relatie blijft precies gelijk als aan het begin, we veranderen allemaal.

Toch is dit anders. De ziekte zorgt voor een persoonsverandering. En de balans in de relatie is ook volkomen verschoven. Jij zorgt, de ander is afhankelijk. Het trekt een zware wissel, op jullie allebei – maar zeker ook op jou.

Gaan jullie het redden? Juist onder deze omstandigheden hóórt het niet om na te denken over scheiden. Het zou een soort ‘dubbel in de steek laten’ zijn. Toch denk je erover na. Want jullie zijn al heel lang niet gelukkig…

Mantelzorgelijk is op zoek naar mensen die worstelen met relatieproblemen en de complexe gevoelens die daar het gevolg van zijn. We willen graag meer weten over je afwegingen. Waarom wil je (nu) blijven? Waarom wil je (nu) weg?

Uiteraard beseffen we goed dat deze zeer persoonlijke verhalen gevoelig liggen. Daarom garanderen we je dat je je verhaal anoniem kunt doen.

En waaróm zou je deze gevoelens delen op Mantelzorgelijk? Heel eenvoudig – omdat je niet alleen bent. Samen met jou zijn er duizenden mantelzorgers die het heel moeilijk hebben met hun partner. Wij willen dit lastige thema bespreekbaar maken. En daar kun jij een belangrijke bijdrage aan leveren. (En als je dat op prijs stelt, hoeft dus niemand te weten dat jij het bent.) Stuur een mailtje naar barbara@mantelzorgelijk.nl en ik neem contact met je op.

 

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X