Reisgids Mantelzorg #boektip

Nederland kent 4.4 miljoen mantelzorgers waarvan de meesten een partner, buurman of ouder verzorgen. Uit ervaring weten mantelzorgers als geen ander dat velen van ons de weg kwijtraken in het bizarre doolhof van regels, instanties en emoties waar ze mee worden geconfronteerd. Vraag een mantelzorger waar hij of zij het meest van baalt en je hoort: regelzaken en bureaucratie.

Veel mantelzorgers zouden liefst hulp willen hebben, niet bij de verzorging van hun naasten, maar juist in de zaken eromheen, zoals het huishouden en de administratieve rompslomp. Zij hebben echter geen idee waar ze deze hulp kunnen krijgen. Dat is niet zo gek want ook zorgprofessionals en medewerkers van WMO loketten hebben vaak niet een pasklaar antwoord, waar je als mantelzorger iets aan hebt. Daarnaast is het coördineren van de zorg van alle betrokken zorgverleners is niet eenvoudig. Reden voor Lodewijk Schmit Jongbloed en Daphne Riksen om hier iets aan te doen!

​​Lodewijk en Daphne hebben beiden ruime ervaring met de complexiteit van mantelzorg voor ouders, vrienden en buren. Samen ontwikkelden zij het idee voor een Reisgids om mantelzorgers te helpen bij het zoeken van hun weg door het oerwoud van regels, instanties en emoties. De Reisgids Mantelzorg biedt een antwoord op veel mantelzorg vragen. Dat scheelt tijd en energie en voorkomt stress. En dat willen mantelzorgers zoals wij, toch?

De Reisgids is geschreven in de stijl van ‘Mantelzorg voor dummies’ met herkenbare uitspraken en adviezen van ervaren mantelzorgers. Let wel, deze gids is naar ons gevoel het best bruikbaar voor mantelzorgers die voor een oudere persoon zorgen. De gids verschilt van bestaande mantelzorg-boeken door de schematische en gestructureerde opzet bij uiteenlopende vormen van mantelzorg. 
Het boek is vanaf 10 november a.s. verkrijgbaar via de boekhandel, internet of www.reisgidsmantelzorg.nl.

Binnenkort mogen wij 5 exemplaren verloten onder onze lezers. Hou onze website dus goed in de gaten!

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top