Raamzwaai verbod #nummer6

Mantelzorgelijk is de laatste maanden meer en meer uitgegroeid tot een waar mantelzorg expertiseplatform. Je vindt hier verhalen en ervaringen van mede-mantelzorgers, tips en kennis om het beter vol te houden, achtergronden en nieuws over onderwerpen die relevant zijn voor jouw leven. Maar welke stukken zijn de in het afgelopen half jaar  nou het best gelezen? Dat vertellen we je in onze Mantelzorgelijk Top 10!

Vandaag nummer 6 – Raamzwaai verbod door Aletta Makken

Het is an sich al bijzonder dat een woordvoerder van een instelling niet met naam genoemd wordt in een artikel, maar in dit geval is het te begrijpen.
Familie en naasten mogen niet meer zwaaien voor het raam van de wooninstelling Altingerhof in Beilen.
Ja, als ik dergelijke uitspraken gedaan zou hebben, dan zoi ik mijn naam er ook niet onder willen, want dat is natuurlijk vragen om problemen, veel problemen.
Verder zegt deze woordvoerder ook dat de raambezoeken van de op slot zijnde huizen, sowieso een grijs gebied waren.
Ik ben dan wel benieuwd waar deze mevrouw die informatie vandaan heeft gehaald.
Hoe komt ze erbij? Staat het in de richtlijnen van de RIVM? Heeft meneer Rutte opgedragen om vooral niet te gaan zwaaien?
Bewoners zouden er onrustig van worden, maar bovenal heeft het personeel wel wat anders te doen, zo laat het artikel weten. Ze willen niet voor agent spelen.
Excuse me, WIJ hadden ook wel wat anders te doen: namelijk zorg en liefde geven aan diegenen die in wooninstellingen verblijven. Maar WIJ zijn letterlijk buiten spel gezet. En nu probeert een wooninstelling de regels nog maar even aan te scherpen.
Voor wat? En voor agent spelen? Doe mij een lol, zeg.
Of vindt deze instelling zwaaiende mantelzorgers maar vervelend?
Gebeuren daar dingen die het daglicht niet kunnen verdragen?
Want wat is de reden dat mantelzorgers en familie zo knetterhard geweerd worden daar?

Normaliter heb ik respect voor alle medewerkers in de zorg, maar hier snap ik geen biet van.
Bovendien durf ik het juridische aspect zeer te betwijfelen. Waar in de wet of in de noodverordening staat dat zwaaien niet mag?
Ik heb op Google Maps even de locatie bekeken en volgens mij is er zo’n beetje rondom een openbare weg. Niemand kan een ander verbieden om op de openbare weg te gaan staan zwaaien naar bekenden of familie.
Los van dat, zou ik de familie en naasten bijna willen oproepen dit maar eens aanhangig te maken bij een rechtbank.
Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat een rechter schijnveiligheid verkiest boven welzijn en geluk van mensen die nu opgesloten zitten in woonvoorzieningen en toch al in een laatste levensfase zitten.
Want dat het schijnveiligheid is, dat is wel gebleken met de massale uitbraak van corona in gesloten woonvoorzieningen.
Nee, de woonvoorziening slaat hier de plank volledig mis. Onmenselijk gedrag zonder enige vorm van empathie. Het onrecht in eigen handen nemen. Van God los. Bezopen. Idioterie. Andere woorden heb ik er niet voor.

 

De Redactie van Mantelzorgelijk helpt mantelzorgers op elk mogelijk vlak. Wat kunnen we voor jou betekenen? Mail naar contact@mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top