Precies 50 dagen #zorgintensiefkind

Kirstin BischofJe staat er met het ‘drukke’ leven nooit zo bij stil maar wat kan er veel gebeuren in 50 dagen. De opname van Bram duurde precies 50 dagen. Het leven van mij en ons gezin stond letterlijk 50 dagen stil, dat is nog steeds niet te bevatten. Bram is gelukkig weer thuis, wat was het een lange en zware weg. Ondanks dat, is er nu eindelijk wat meer vreugde en blijdschap ook al is hij erg verzwakt en heeft hij veel zorg nodig.

De derde operatie is nog geen week geleden, een zware operatie waarbij de oude drain is verwijderd en er aan de andere kant een nieuwe drain is geplaatst. De kans op complicaties was erg groot aangezien er een nieuwe drain in de hersenen geprikt moest worden. Bram heeft dit heel goed doorstaan, al kwam hij vreselijk gehavend terug van OK. Vanwege infectiegevaar is met alle disciplines en wij, als ouders besloten tot een snel ontslag. Dus een paar dagen geleden was het eindelijk zo ver, met ontslag! De ambulance kwam Bram halen en we zijn door de lieve verpleging, cliniclowns en alle andere medewerkers van de afdeling uitgebreid uitgezwaaid. Ondanks dat dit is wat je wilt was het heftig en moeilijk, opnieuw moeten vertrouwen op Bram. Zonder apparatuur die hem checkt, vertrouwen op een nieuwe drain en de zorg weer zelf samen met een prachtig team oppakken.

Tijdens deze opname zijn in 50 dagen alle gevoelens die je kunt hebben wel bij ons voorbij gekomen. Dat is ook niet zo gek als je veel tijd hebt om na te denken, te praten, te zorgen en ondertussen geleefd wordt. Er is veel gebeurd en dat zal bij iedereen in ons gezin een plekje moeten krijgen. Dit los je niet op met een simpele vakantie maar met tijd, met veel liefde en aandacht voor elkaar en hopelijk veel rust en structuur voor de kinderen weten we helaas uit ervaring van eerdere opnames. Deze opname was opzich erg uniek, gelukkig maar! Je kunt maar één keer in je leven een blinde darm ontsteking krijgen, want daar is alle ellende mee begonnen en dat zouden we bijna vergeten. Nu gaan we Bram helpen om zo goed mogelijk te herstellen zodat er weer genoten kan worden van het leven!

 

Kirstin Bischof (31) is getrouwd en moeder van twee kinderen.
Ze is mantelzorger van zoon Bram (5).

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Lieve Kirstin en gezin.
    Tijdens het lezen van je verhaal, die ik op zich al ken, zijn er de tranen.
    Wat hebben en moeten jullie veel doormaken. Liefde is er gelukkig genoeg bij jullie dus dat zit goed. Bram is er nog niet maar deze hobbel is genomen en gelukkig zijn jullie weg uit het ziekenhuis. Veel liefs, Daniëlle en gezin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top