Praat mee tijdens de meet up van Moeder aan de lijn op 23 november in Arnhem

Het doel van de impactproductie Moeder aan de lijn, en vooral van de bijeenkomsten in het land, is om mantelzorgers te helpen het gesprek aan te gaan over hun ervaringen. Wat betekent het als je zorgt voor iemand van wie je houdt? Hoe zorg je ook voor momenten waarop je even tijd voor jezelf hebt? En bij wie kun je terecht als je vragen hebt?

In de documentaire zorgen Elien, Carin en Hanna voor hun ouder wordende moeders naast hun eigen gezin en drukke levens. Dit doen ze uit liefde, maar soms zorgt plichtsbesef voor spanning en frustratie. De rollen van ouder en kind draaien zich om in deze observerende en emotionele documentaire over mantelzorg. De persoonlijke beleving staat centraal. Regisseur Nelleke Koop volgde dan ook gewoon hun dagelijkse leven. Zonder een vastomlijnd scenario.

De meet ups zijn bijeenkomsten naar aanleiding van de documentaire Moeder aan de lijn. De meet ups worden op verschillende locaties door het land georganiseerd, voor iedereen die voor iemand zorgt, of daarmee een keer te maken krijgt. Tijdens het programma gaan we in gesprek onder leiding van host Eric Corton (bekend van televisie en de voorstelling Ma) aan de hand van fragmenten uit de documentaire Moeder aan de Lijn met elkaar in gesprek over wat het betekent om voor iemand te zorgen. Of het nu je moeder, man, broer, dochter of je buurvrouw is. Heb je Moeder aan de lijn nog niet gezien? Kijk dan voor de meet up terug op de website van Human. Er wordt nagepraat met een hapje en drankje.

In Arnhem kun je op Vrijdag 23 november tussen 14.00 – 16.30 uur meepraten bij Musis, Velperbinnensingel 15.
Voor meer informatie: info@mvtarnhem.nl of 026-3707855. De toegang is gratis.

 

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top