skip to Main Content

Positief verhaal van Dees: Rust

Vorige week vrijdagochtend plaatsten we een blog over het feit dat we al die negatieve berichtgevingen in deze coronacrisis zo deprimerend vinden. In het artikel deed ik een oproep om positieve berichten. Een van onze trouwe lezers Dees, mailde me meteen en stuurde dit blog:

Rust…

Januari 2020, ik zit er helemaal doorheen… mijn lijf doet zeer en niks wil meer, naar de huisarts, ja mevrouw u heeft een burn-out (zorg burn-out). Te lang teveel op je bordje doet dat met je… Een kind van 17 met een verstandelijke beperking, ADHD, autisme en  een angststoornis met daarnaast een man met COPD gold 4 heeft me aardig beziggehouden de laatste jaren. Toen ik eindelijk ergens terecht kon begon het corona virus.
Nou denk je dat is een raar begin voor een positief verhaal… en toch is het dat.
Want we moesten in een ander tempo. Manlief mocht niet meer werken, en kwam dus thuis…
Er waren geen 10 gesprekken per week met hulpverleningsinstanties en school, wat ik allemaal in de tijd dat dochterlief op school zat moest proppen en er dus geen tijd voor mezelf meer overbleef.
Er kwam rust, en net zoals er rust bij mij kwam was die er ook voor mijn dochter.
Rust en regelmaat. Duidelijkheid en niet hoeven luisteren naar alle regels van alle verschillende leerkrachten, niet continu afgeleid worden door alles om je heen. Niet de ene dag naar school moeten wat je niet leuk vind en de andere dag naar je werk wat je heerlijk vind, maar één mama die jou begrijpt, die jou begeleidt bij het huiswerk, die je helpt met je fysio en je psychische problemen.
Ontspanning kwam er in ons huis. En ruimte voor nieuwe dingen…
Papa leerde zichzelf nieuwe recepten aan om te koken, en jij prachtig kind van me, kon opeens lego boekjes lezen, plannen, rust opbrengen om alle steentjes zelf te zoeken, om hulp te vragen als je merkte dat je ergens fout was gegaan…
Je leerde opeens makkelijker rekenen, zelfs de tafels van 1, 10, 2 en 5 iets wat ik nooit voor mogelijk had gehouden. Je knalt door je Nederlands heen, wordt boos om dingen die nieuw zijn, maar na goed oefenen zit je met een glimlach en high five-end voor je zoveelste 10 die je haalt bij een toets…
Ik ben zó trots op je.
Je voelt nog steeds enorm aan hoe mama in haar vel zit en reageert daar ook direct op, maar omdat mama nu niet hoeft te zoeken waar je bui vandaan komt, is het ook weer snel voorbij. Aangezien je het zelf nog niet goed  onder woorden kunt brengen.
Jij hebt deze tijd genomen om te leren, te groeien en te bloeien. Je denkt na over de toekomst die voorheen véél te groot en onoverzichtelijk was, die jou bang maakte…
Je hebt besloten zonder overleg met je ouders dat je geen kind wilt, behalve als je het mag adopteren, dat je wilt wonen bij Scoorlewald, want dat is dicht bij je werk (maar minder dichtbij je ouders, wat voorheen jouw eis was) en bent al bezig met plannen wat je eventueel in je kamer zou willen ondanks dat er een enorme wachtlijst is en mama zelfs nog niet gesproken heeft om je überhaupt op de wachtlijst te zetten. Jij creeërt je eigen toekomst.
Ook ben je bezig met vriendschappen,  je hebt een heel duidelijk beeld nu van wie vrienden zijn. Wie je nu mist en waar je graag mee omgaat. En je doet je best om deze warm te houden. Ook oude vriendschappen blaas je nieuw leven in!
Het is ongelofelijk mooi om te zien en ik ben heel dankbaar dat ik jouw mama mag zijn. Jij maakt me bekaf en supersterk tegelijkertijd en leert me dingen die ik anders nooit geleerd had.
Dankjewel Dees, je hebt me een positief gevoel gegeven!
Lees je dit en denk je: Oh maar zo’n verhaal heb ik ook en dat wil ik best delen met lotgenoten. Stuur me dan asjeblieft een mail.
Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X