skip to Main Content
Foto © Claudia Otten

Pittige dag

Vandaag was een pittige dag. Er stonden twee belangrijke gesprekken gepland. Een gesprek met de bedrijfsarts. Ik maak bezwaar tegen de hoogte van mijn uwv wia afkeuringspercentage. Ik wordt bijgestaan door een jurist. Het gesprek was zeer constructief. Het bezwaar loopt verder. Het kan best nog een tijd duren alvorens dit is afgerond, maar we hebben er een goed gevoel bij. De burnout en ptss is stevig en niet zomaar voorbij.

Vandaag stond er ook een multidisciplinair gesprek in de planning met de ggz instelling waar mijn vrouw is opgenomen. Omdat er zoveel disciplines bij betrokken zijn was het tot vanmiddag onduidelijk of het gesprek doorgang kon vinden. Maar het is gelukt. Mijn vrouw zal vanaf aankomend weekend nieuwe medicatie voorgeschreven krijgen. Omdat de afbouw van de huidige medicatie niet geheel zonder slag of stoot gaat krijgt mijn vrouw iets om wat rustig(er) te blijven. De adl heeft ook de aandacht van de begeleiding gekregen. We hebben het er in het gesprek goed over gehad.

Een keer in de week zal ik mijn vrouw ondersteunen bij het douchen. De overige dagen liggen bij mijn vrouw en de begeleiding. Mijn vrouw heeft moeite met het leggen van contacten binnen de groep. Hier heb ik wat voorstellen over gedaan welke goed zijn opgepakt. Het eten kwam ook ter sprake. De begeleiding gaf eerlijk toe dat de variatie beter kan. Zo kreeg ik het idee om mijn vrouw te betrekken bij het bestellen van de maaltijden. Ze moesten er om lachen en vonden het een grappig idee. Morgen is mijn vrouw voedingsassistent 2.0. Zo is mijn vrouw spelenderwijs meer betrokken en geeft commitment. Na afloop van het gesprek heb ik mijn vrouw meteen ondersteund bij douchen. Mijn vrouw was blij weer heerlijk fris en fruitig te zijn. Dan ben ik ook blij,

Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X