PGB tarief informele zorg voorlopig ongewijzigd

gelezen2Het pgb-tarief waarmee pgb-houders in de Zorgverzekeringswet momenteel hun informele zorgverleners betalen, blijft ongewijzigd. Dit heeft Zorgverzekeraars Nederland (ZN) besloten na overleg met Per Saldo en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De overgangsperiode van het huidige pgb-tarief wordt tot uiterlijk 1 januari 2016 – of tot het moment dat de wettelijke verankering eerder geregeld is – verlengd. Dat melden de Zorgverzekeraars.

Dit besluit is genomen om onduidelijkheden en eventuele problemen bij pgb-houders te voorkomen, aldus ZN. Daarnaast is er meer tijd nodig om te komen tot het definitieve tarief voor informele zorg. Komende periode voert het ministerie een evaluatie uit. De resultaten hiervan worden meegenomen in de wettelijke verankering die waarschijnlijk per 1 januari 2016 is geregeld.

Overgangscliënten die onder de AWBZ nog het hoge formele tarief mochten declareren, mogen dit ook doen onder de Zorgverzekeringswet. De overgangsregeling was in eerste instantie geldig tot 1 mei 2015.

Bron: Nationale Zorggids

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top