skip to Main Content
Petitie Update

Petitie update

Beste allemaal,

Onze petitie Overheid, praat met mantelzorgers en niet over mantelzorgers staat nu precies een week online. In eerste instantie hebben we de petitie met name onder de aandacht gebracht van ons warme netwerk. Inmiddels hebben 800 mensen de petitie getekend maar dat is natuurlijk lang niet genoeg om onze wensen in Den Haag kenbaar te maken. Daar hebben we echt veel en veel meer handtekeningen voor nodig!

De vele steunbetuigingen via privé berichten, mailtjes en telefoontjes waren hartverwarmend en zeer motiverend. We willen graag een paar reacties met jullie delen.

Eindelijk wordt onder woorden gebracht hoe mantelzorgers het voelen.”

Het wordt de hoogste tijd dat de overheid weet hoe mantelzorgers over de ondersteuning en informatie voorziening vanuit gemeenten denken.”

Bedankt voor deze goede actie. Eindelijk komt er een partij echt voor mantelzorgers op.

We hopen dat Mantelzorgelijk een podium krijgt, zodat de ogen van de overheid geopend worden.”

Daarnaast kregen we ook veel hulp aangeboden. Hulp van lotgenoten, die ook vinden dat het vier jaar na de decentralisatie wel genoeg is met het huidige mantelzorg beleid en die ons willen helpen om ons doel te bereiken. Er moet vanaf nu gewoon beter geluisterd worden naar de 4,2 miljoen mensen, die allemaal belangeloos voor een dierbare zorgen. Pas als de overheid weet wat er bij alle mantelzorgers in Nederland speelt kan er goed beleid gemaakt worden. Jij en ik kunnen daar over vertellen en meedenken. Wij zijn met elkaar de doorsnee van mantelzorgers in Nederland. Wij zorgen allemaal voor onze kinderen, voor onze ouders voor onze broers of zussen en voor onze partners. Dat maakt ons allemaal experts op mantelzorg gebied.

Hoe nu verder?

Nu ons warme netwerk op de hoogte is van de petitie, wordt het tijd om het allemaal een stuk breder te trekken. Hoe we dat gaan doen? Via online advertenties, interviews en veel gesprekken met verschillende partijen die ons (hopelijk) verder op weg kunnen helpen. Want we gaan natuurlijk door met onze missie. Net zo lang tot Nederland weet van van onze belangrijke beweegredenen om de petitie te starten.

De petitie duurt nog tot 30 juni a.s. Willen jullie hem asjeblieft de komende dagen ook nog een keer delen met je eigen netwerk? Als je onderstaande link kopieert en plakt in een bericht op Facebook, Twitter, LinkedIn, Messenger of WhatsApp komen degene die nog willen ondertekenen direct bij petitie uit.

https://petities.nl/petitions/overheid-praat-met-mantelzorgers-en-niet-over-mantelzorgers?locale=nl

Bedankt zover en volgende week houden we jullie uiteraard weer op de hoogte van de stand van zaken.

Hartelijke groet,

Marjolijn

 

 

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
Back To Top
X