Petitie update: we gaan naar Den Haag!

Ik heb al even geen update gegeven. Waarom niet? Omdat er weinig te updaten viel. Maar ineens zit er toch weer schot in onze belangrijke zaak:

  • De petitie sukkelt langzaam door. Elke dag ontvangen we wel wat handtekeningen. Maar als ik eerlijk ben had ik er al wel veel meer verwacht. Ik hoor namelijk veel mensen klagen over de gang van zaken rondom mantelzorgondersteuning. De kranten staan er vol van en toch tekent men dan niet. Waarom niet? Is het te omslachtig om een petitie in te vullen? Moet men er te veel voor doen? Vergeet men zijn of haar handtekening te bevestigen? Is de petitie niet genoeg gedeeld? (kan me niet voorstellen want ik zag hem overal op social media langskomen)  Ik heb werkelijk geen idee. Wat ik wel weet is dat wij hoe dan ook doorgaan met de petitie en…
  • Het manifest! Margreet is hartstikke druk met alle voorbereidingen. Binnenkort komen we bij elkaar om het manifest meer vorm te gaan geven. Dat wordt dus echt vervolgd. Wij geven ons niet gewonnen want daar is ons doel veel en veel te belangrijk voor.
  • Hoezo belangrijk? Nou je hebt ongetwijfeld de nieuwsberichten over de op handen zijnde bezuinigingen in Amsterdam gelezen. Het college van Amsterdam wil bezuinigen op mantelzorg. Via via hebben wij vernomen dat meer gemeenten met deze akelige plannen bezig zijn. Dat gaat ons toch niet gebeuren? In plaats van meer ondersteuning krijgen we minder? Echt niet!
  • Daarom is het dus zo belangrijk om onze petitie te tekenen. Niets doen is geen optie. Iedereen wordt uiteindelijk mantelzorger. Ja, jij ook!  Als je pech hebt trouwens niet één keer maar zelfs twee of drie keer in je leven. Met elkaar zorgen wij er voor dat de zorgkosten beperkt blijven. Door mantelzorgers kunnen zorgvragers namelijk veel en veel langer thuis blijven wonen. Mogen we er dan in godsnaam een klein beetje voor terug? Wij doelen niet op een salaris maar op gedegen informatievoorziening vanuit gemeenten en een stukje mantelzorgondersteuning op maat. Is dat nou te veel gevraagd? Wij vinden van niet!
  • En nog een leuk nieuwtje n.a.v. de petitie en de tv uitzending bij Pauw: Op 11 september a.s. zijn Aletta , Margreet en ik door een aantal politieke partijen uitgenodigd in Den Haag, om input te komen geven voor het plenaire mantelzorg-debat in de Tweede Kamer. Dus ook al loopt de petitie nog niet heel hard, we worden wel gehoord en gezien. Daar gaat het ons natuurlijk in de eerste plaats allemaal om. Alle mantelzorgers moeten gehoord worden. Niet alleen de oudere mantelzorgers die nu meegenomen worden in de onderzoeken waar beleid op gestaafd wordt! Die tijden zijn wat ons betreft voorbij. We doen er alle 4,2 miljoen namelijk toe.
  • En lees je dit artikel en denk je : Petitie? Die heb ik helemaal nog niet getekend. Hier komt de link nog een keertje: https://petities.nl/petitions/overheid-praat-met-mantelzorgers-en-niet-over-mantelzorgers?locale=nl

Dit was het voor nu. Tot de volgende update!

 

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top