PEC Zwolle begint voetbalproject voor jongeren met autisme

Onder de titel ‘PEC kicks ASS’ begint PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van PEC Zwolle, een voetbalproject voor jongeren met autisme uit Zwolle en de regio.

“Veel amateurclubs zijn er niet op ingericht om op een verantwoorde manier met kinderen uit deze doelgroep te sporten. Het geeft vaak spanning over en weer, waardoor het plezier in voetbal verdwijnt”, volgens PEC Zwolle United. Ze wil in samenwerking met Stichting Empower een wekelijkse voetbaltraining gaan verzorgen voor jongeren met autisme. Met als doel deze jongeren uiteindelijk door te laten stromen naar de amateurclubs.
“Bewegen is belangrijk”, stelt PEC Zwolle United. “Het geeft energie, een goed gevoel en zorgt voor het kwijtraken van spanning of een teveel aan energie. Sporten kan voor jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS) lastig zijn. Hoe weet je welke sport je leuk vindt? Hoe plan en organiseer je dit? Hoe maak je contact met anderen? Een antwoord op deze vragen vind je door het zelf te ervaren.”

Met het opzetten van een voetbalgroep voor jongeren met een ASS, in de leeftijd tussen tien en zestien jaar oud, willen de initiatiefnemers de jongeren laten ervaren hoe leuk voetballen en bewegen is. Met gekwalificeerde begeleiders verzorgt Stichting Empower een wekelijkse voetbaltraining. De jongeren maken contact met leeftijdgenoten en leren samenwerken volgens vaste afspraken. En het allerbelangrijkste: lekker voetballen met z’n allen. Onlangs heeft een aantal jongens al een voorproefje gehad met PEC Zwolle-spelers Danny Holla en Wouter Marinus.

De kick-off is op woensdag 26 april, waarbij ook een paar PEC Zwolle-spelers aanwezig zijn. De kick-off en de wekelijkse voetbaltraining vinden plaats op Sportcampus de Pelikaan aan de Haersterveerweg op woensdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur. Bij voldoende animo komt er mogelijk ook een avondtraining. Wie zin heeft om mee te doen in het PEC Zwolle-team van ‘PEC kicks ASS’ kan zich aanmelden bij Stichting Empower door een mail te sturen naar peczwolleunited@stichtingempower.nl. Belangstellenden kunnen voor meer informatie ook bellen naar Stichting Empower: 06-827 15 758.
PEC Zwolle United

Maatschappelijke betrokkenheid staat bij PEC Zwolle al jaren hoog in het vaandel. Door het bundelen van allerlei maatschappelijke activiteiten zijn we in 2010, met ondersteuning van diverse partners, gestart met PEC Zwolle United. We willen mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, iets extra’s bieden. De verschillende projecten, onderverdeeld in vier pijlers, kenmerken zich door een actieve betrokkenheid van spelers, trainers, vrijwilligers, ambassadeurs en medewerkers. Kijk voor meer informatie op: www.peczwolleunited.nl.

Stichting Empower
Empower betekent zoveel mogelijk eigen regie voeren, zelfstandig beslissen. Stichting Empower zet zowel mensen met een autisme spectrum stoornis (ASS) als hun begeleiders in hun kracht. Het symbool van onze Stichting is opplussen; streven naar verbetering en groei in ontwikkeling vanuit succeservaringen. De jongere zelf staat centraal tijdens de begeleiding. Wat en hoe wil iemand leren? Door te zorgen voor een goede vertrouwensband tussen jongere en pedagogisch medewerker, ontstaat een veilige sfeer waarin de jongere zich kan ontwikkelen op sociaal-emotioneel gebied en bij praktische vaardigheden in het dagelijks leven. Kijk voor meer informatie op de website van de stichting.

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top