Oproep: Ontwerp jij de nieuwste mantelzorg app of dienst?

battle of concepsWe zien dat de wereld aan het veranderen is. De overheid stimuleert de arbeidsparticipatie en economische zelfstandigheid van zowel mannen als vrouwen. Ook sociaal gezien wordt er verwacht dat mensen een baan hebben. Daarnaast is de trend dat er meer zorgtaken bij mensen zelf wordt neergelegd met name door de toenemende vergrijzing en de toenemende arbeidsparticipatie. Deze visie, dat arbeid en zorg onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden wordt door steeds meer partijen gedragen.

Dat roept een spanning op, omdat een baan niet altijd goed te combineren is met zorgtaken voor anderen (bijvoorbeeld de opvoeding van kinderen, of de zorg voor zieke ouders). Deze zorg is niet altijd goed te plannen waardoor mensen soms onverwacht weg moeten van hun werk, of op zijn minst even moeten stoppen met werk om opvang en/of hulp te organiseren.

Soms wordt dit mensen simpelweg te veel. Dit leidt er nu al regelmatig toe dat het werk niet meer is te combineren met de zorgtaken die deze mensen op zich nemen, met als gevolg dat mensen helemaal of gedeeltelijk stoppen met werken om zich te kunnen focussen op de zorgtaak. Dit is een situatie die Stichting Werk & Mantelzorg zou willen voorkomen . Daarom zijn zij, in samenwerking met de ministeries van VWS, SZW en OCW op zoek naar vernieuwende producten en diensten die mensen helpen om werk en (mantel)zorg beter te kunnen combineren.

In deze battle dagen zij je uit om 10 jaar vooruit te denken. Stel, je hebt een gave baan met veel verantwoordelijkheid en je bent hard aan het knallen. Je staat op het punt om promotie te maken en een mooie deal te sluiten in het buitenland. Maar daarnaast heb je ook een relatie waar je tijd in wilt stoppen, kinderen die zorg nodig hebben en wellicht ook zieke ouders en/of buren die op jou vertrouwen als er op onverwachte momenten iets mis gaat.

Hoe ga jij dit allemaal combineren? Stichting Werk&Mantelzorg daagt je daarom uit om in de toekomst te kijken en nieuwe producten en diensten te bedenken waardoor het makkelijker wordt om zorg voor anderen te combineren met werk.
Prijzen:
1e Prijs: € 1500,-
2e Prijs: € 1000,-
3e Prijs: € 750,-
4e Prijs: € 500,-
5e Prijs: € 250,-

Bovengenoemde bedragen zijn netto! Er zal dus geen kansspelbelasting over deze bedragen worden ingehouden (in tegenstelling tot andere Battles op deze website).

Belangrijk:
– Lees de volledige opdrachtomschrijving en de voorwaarden zorgvuldig door voordat je start met het uitwerken van je concept
– Lees hier 10 tips voor het bedenken van innovatieve ideeën
– Lees hier 10 tips voor het voor het schrijven van een winnend concept
– Meerdere inzendingen per deelnemer/team toegestaan

Heb je al een goed idee en wil je meedoen? Stuur dan voor 21 augustus 2016 23:59 uur je battle in via deze link naar de website van Stichting Werk & Mantelzorg en wie weet gebruiken we straks allemaal jouw concept! Succes!!

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top