Oproep: Onderzoek naar mantelzorgapplicaties

studenten onderzoek mantelzorgHier is weer een oproepje om mee te doen aan onderzoek bij Mantelzorgers. Deze keer gaat het om apps en programmaatjes die het leven van mantelzorgers makkelijker kunnen maken. Esther van de Kuijt, de studente in kwestie, schrijft:

“De ontwikkelingen met betrekking tot mantelzorg en digitale toepassingen zien wij steeds meer in de zorg. Er zijn verschillende mantelzorgapplicaties ontwikkeld en zorgorganisatie ontwikkelen ook steeds meer toepassingen voor hun cliënten en mantelzorgers om meer de regie in eigen handen te houden. Het onderzoek is gericht op de wensen en behoeften van mantelzorgers met betrekking tot het digitale communiceren met de zorgverlener. Daarbij gaat het om het communiceren via een digitaal platform. Op een digitaal platform kunnen mantelzorgers bijvoorbeeld de agenda van de zorgvrager bijhouden, informatie inwinnen over de zorgorganisatie, ziektebeelden, handelingen en protocollen inkijken en dergelijke. Daarnaast is het mogelijk om met de zorgverlener in contact te komen en om lid te worden van groepen waar zij interesse in hebben om zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Alles bij elkaar op één overzichtelijk goed beveiligde website.”

Wil jij een paar minuten van je tijd investeren naar onderzoek rond digitale mantelzorg-applicaties? Druk dan even op onderstaande link.

http://www.thesistools.com/web/?id=503390

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top