skip to Main Content
Opname Koffietijd #alzheimer #kijktip

Opname Koffietijd #alzheimer #kijktip

Vorige week werd ik door Alzheimer Nederland gevraagd of mijn vader en ik wilden meewerken aan een item over Alzheimer in het tv-programma Koffietijd op RTL4.  Papa en ik, samen op de stip!

Mensen hebben – nog steeds – te weinig idee wat er allemaal komt kijken bij een situatie met Alzheimer in een thuissituatie. Het is dus belangrijk dat we open zijn over een leven met dementie. Over wat kan of juist niet kan, wat pijn doet of juist goed gaat. Alleen dan zorgen we voor een breder draagvlak in de maatschappij en wordt zorgen voor de mensen rondom de persoon met dementie hopelijk een stukje dragelijker. Mijn vader is niet dement. Mijn vader is Jan en hij heeft dementie, dat is een groot verschil!

Ik mag nog niet verklappen welke opnamen zijn gemaakt en wat we allemaal besproken en gedaan hebben. Wel kan ik uit de grond van mijn hart zeggen, dat we weer een hele mooie herinnering hebben mogen maken. Voor papa een mooi filmpje, met zichzelf in de hoofdrol en voor ons – zijn kinderen – een prachtig documentje voor later, als papa er niet meer is….

Kijk je ook? Vrijdag 2 februari tussen 10.00 en 11.00 uur Koffietijd op RTL4

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X