skip to Main Content

Oplichters actief!

Thuiswonende ouderen zijn de afgelopen dagen telefonisch benadert om een afspraak te maken om thuis gevaccineerd te worden, in plaats van bij een vaccinatielocatie van een GGD in de regio. Gelukkig was een wijkverpleegkundige alert, toen haar cliënt gebeld werd door iemand die zich voordeed als medewerker van de huisartsenpost. Ze vertrouwde het niet, ondernam actie en deelde het volgende bericht op Facebook:

Delen aub!!!

Vanochtend was ik bij een cliënt in de wijk, hier in Enkhuizen. We hadden een fijn gesprek gehad en ook over dat zij helemaal naar Hoorn moest voor een Corona vaccinatie. Op het moment dat wij lekker aan de koffie gingen werd zij gebeld door iemand van de huisartsenpost. Volgende week zou het slecht weer worden, dus…. zij hoefde niet de deur uit, ze zouden naar haar toekomen. Toen ik naar huis was gegaan, zat het mij niet lekker,  dus heb ik de dochter geïnformeerd. Deze heeft gelijk actie ondernomen en het bleek dus niet waar te zijn. Gewoon oplichters !

Als je ouders hebt in bejaardenwoningen, vertel ze dan dat ze hier niet op in moeten gaan, sowieso de deur niet moeten openen en: Voor die Coronaprik GÉÉN geld verschuldigd zijn!

Ik ben ZÓ boos op deze mensen, maar blij dat ik het niet vertrouwde!!!’

 

Inmiddels krijgen wij meerdere meldingen via de hulplijnen van lotgenoten dat hun ouders ook gebeld zijn om de locatie van de vaccinatie afspraak te wijzigen, vandaar deze deelactie.

Toch blijft bij mij de vraag hangen: Hoe komen deze oplichters in godsnaam aan de persoonsgegevens van onze ouderen? In eerste instantie zou je misschien denken dat dit iets met het datalek bij de GGD te maken kan hebben. Maar dat gaat meer over de gegevens van mensen die positief getest waren. In het geval van deze ouderen vertelden de mantelzorgers die ons belden, dat hun ouders zelfs nog nooit getest waren. Die veronderstelling klopt dan dus niet. Maar wat is er dan wel aan de hand? Hopelijk komen we daar ooit nog achter. Voor nu: Wees alert!

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X