skip to Main Content

Op zoek naar goed nieuws

Het nieuws wordt de laatste maanden gedomineerd door het Coronavirus, de maatregelen en de effecten daarvan. Het virus raakt ons in alle facetten van het leven. Dus terecht dat hier alle aandacht voor is en dat we met elkaar scherp moeten blijven. Maar wij vroegen ons af of er in deze periode ook lichtpuntjes zijn. Dus gingen we op zoek naar goed nieuws.

Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Er is niet zoveel goed nieuws te vinden in deze periode. Of wordt het goede nieuws minder gemeld en beschreven? Wij kregen in ieder geval geen lijsten met positieve berichten tijdens onze zoektocht. Wel lazen we over een nieuwe miersoort die ontdekt is of over dolfijnen die weer terugkeren omdat er minder vervuiling is. Op de natuur heeft de pandemie dus een heel ander effect dan op de mensheid.

Maar terug naar de mensen. We vinden berichten dat veel mensen hun huis hebben opgeruimd, geklust hebben aan hun woning of tuin en dat het thuiswerken ook wel voordelen heeft. Altijd goed natuurlijk om de boel op te knappen of wat meer balans te krijgen tussen thuis en werk. Maar echt goed nieuws vinden we niet.

Behalve dan de opluchting die mensen delen over onze begroetingsrituelen. Dat we nu eindelijk verlost zijn van de drie verplichte kussen bij ontmoetingen. Dat we niet langer onhandig handenschuddend elkaar aankijken. Dat het toch wel fijn is om vanaf een afstand iedereen even toe te zwaaien. Zo kan de afstand dus ook leiden tot een gezamenlijke opluchting.

Maar nergens vinden we goed of positief nieuws over mantelzorgers. Dus brengen we het zelf maar voor het voetlicht. Wat vinden wij het goede nieuws van de afgelopen week? Wij vinden het heel positief dat steeds meer bestuurders en verantwoordelijken van instellingen hun eigen gezond verstand gebruiken en daarnaar handelen. Dat mondkapjes steeds vaker preventief worden ingezet. Dat is echt goed nieuws!

Wij vinden het ook positief dat er weer regelmaat komt in de communicatie vanuit de overheid. We zijn blij met het nieuws dat de ligduur van mensen op de IC nu korter is. En natuurlijk zijn we nog steeds heel blij met het uitgangspunt dat bij een besmetting niet een gehele instelling in een volledige lockdown hoeft. Dat de kwaliteit van leven nu zwaarder weegt dan aan het begin van de crisis. Want kwaliteit van leven is waar alles om draait.

Weet jij nog positief of goed nieuws? Laat dan een reactie achter onder dit bericht of mail ons.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X