skip to Main Content

Onzeker en afhankelijk #alsmijn vader #alzheimer

Mijn vader is gelukkig weer redelijk opgeknapt van zijn verkoudheid. Hij hoest nog wel maar hij slaapt overdag niet zo heel veel meer. Hij is alerter maar helaas ook onzeker over zowat alles. Naar om te zien. Het vergeten van de simpelste dagelijkse handelingen maakt natuurlijk ook onzeker. Je moet er toch niet aan denken? Hij krijgt nu ook zo’n beetje hulp bij hele normale dingen, waar hij tot een jaar geleden zijn hand niet voor omdraaide. Douchen, aan- en uitkleden, naar het toilet gaan, zijn tv aanzetten.. Hij wordt steeds afhankelijker.

Toch merk ik dat hij zich bij ons – zijn kinderen – nog afhankelijker en onzekerder opstelt dan als wij naar huis zijn. Er is altijd wel iets waar hij bij ons over tobt of dubt: of hij wel hulp krijgt als wij weg zijn, hoe hij dingen moet aangeven of vragen aan de verzorging, of er met eten wel op hem gerekend wordt, of ze wel weten waar zijn kamer is… Het grappige is dat hij – als wij eenmaal weg zijn  -heel goed weet waar hij slaapt, hoe en aan wie hij dingen moet vragen. Zoals ik al in het volgende filmpje opmerk: Papa is gelukkig nog steeds niet op zijn mondje gevallen 😉

 

 

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X