Onze Margreet met moeder en dochter in Nieuwsuur, vanavond om 22:00 uur

Het aantal mensen dat mantelzorg kan verlenen aan 75-plussers die zelfstandig wonen, neemt af. En diegenen die mantelzorg kunnen verlenen, zijn ook steeds ouder. Dat zijn de belangrijkste conclusies van een onderzoek over mantelzorg in 2040 van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

De uitkomst van het onderzoek is een landelijk gemiddelde. Buiten de Randstad zijn er nog minder mantelzorgers beschikbaar. Dat geldt vooral voor krimpgebieden waar het bevolkingsaantal daalt.

Toen de redactie van Nieuwsuur mij gisteren belde met het verzoek of ik een mantelzorger kende die eventueel mee wilde werken aan een item over dit onderwerp voor de uitzending van vanavond, moest ik meteen aan mijn Mantelzorgelijk collega Margreet van der Voort denken. Zij zorgt samen met haar partner en dochter voor haar moeder én broer.

Margreet heeft ja gezegd en vanavond zijn zij dus te zien bij Nieuwsuur. Kijk jij ook? Om 22:00 uur op NPO2. Lukt het je niet om te kijken? We plaatsen zsm een link zodat je het op een later tijdstip kunt terugkijken.

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top