Onderwijs en behandeling voor kind met autisme

autismeKentalis en GGzE Kind en Jeugd werken momenteel aan een doorstart van de deeltijdbehandeling voor jongeren met autisme die vastlopen in hun ontwikkeling op school en daaromheen. De deeltijdbehandeling biedt een combinatie van onderwijs en behandeling. Dit meldt Kentalis.
Door veranderingen in de zorg heeft Kentalis Eindhoven orthocommunicatieve behandelingen aan kinderen en jongeren met autisme moeten stoppen. GGzE is gevraagd om de dagbehandeling verder door te ontwikkelen. Onderwijsorganisaties De Berkenschutse en het Het Dok werken hieraan mee.

Het doel is om de expertise van GGzE, Kentalis, Het Dok en De Berkenschutse te combineren. De samenwerking van professionals op het gebied van autisme, taal en communicatie resulteert in een intensief behandelaanbod, waarin psychologische, psychiatrische en orthocommunicatieve behandelmethoden gecombineerd worden.

De deeltijdbehandeling is bedoeld voor jongeren van 15 jaar en ouder en start in september. De locatie voor de dagbehandeling is op Landgoed De Grote Beek naast GGzE Kind en Jeugd. De komende periode worden de plannen verder uitgewerkt.

Bron: Nationale Onderwijsgids

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top