Noodkreet

Onderstaand bericht is een noodkreet. Graag alleen reacties als je een advies of een tip hebt.

“๐˜–๐˜ฑ 12 ๐˜ˆ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ช๐˜ญ 2022ย  zei mijn dochter: โ€œ๐˜๐˜ฌ ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ฑ๐˜ข, ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜จ๐˜ข ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ณ. ๐˜๐˜ฌ ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฆ๐˜ถ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ข๐˜ด๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ณ๐˜ข๐˜ง๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ด ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฏโ€. โ€˜โ€™

Hoe is het mogelijk dat in een land als Nederland niemand de hulp kan bieden die een jonge vrouw van 25 jaar zo hard nodig heeft? Wat is een mensenleven dan eigenlijk nog waard?

Kim, onze dochter, zusje en kleinkind, is een jonge vrouw van 25 jaar. Volop in het leven zou je denken, maar niets is minder waar. We hebben het over iemand die ernstig ziek is en lijdt aan anorexia nervosa, met een BMI die inmiddels nog maar 11,4 is. Ze loopt moeilijk, kan soms slecht praten en gaat zienderogen achteruit. In รฉรฉn week tijd valt ze
meer dan 1,5 kilo af ondanks de sondevoeding. Ze zit klem in haar hoofd en kan een ophoging van deze voeding psychisch gezien niet verdragen. Op dat specifieke punt heeft ze, onderkend door haar psychiater, ondersteuning nodig.

๐˜ˆ๐˜ญ๐˜ด ๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ช๐˜ด ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ต ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ข๐˜ต๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ, ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ฌ๐˜ญ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ๐˜ฃ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ง๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜น๐˜ช๐˜ข ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ด๐˜ข ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ฃ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ป๐˜ฐ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ช๐˜ซ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฅ, ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ช๐˜จ ๐˜ช๐˜ด ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ต๐˜ข๐˜ข๐˜ญ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ธ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ.

Op 28 Maart 2022 heeft, hoewel dit niet wetenschappelijk onderbouwd is, de psychiater van de crisisdienst uitgesproken dat ze mogelijk binnen 14 dagen zou komen te overlijden. Inmiddels is er op 11 April 2022 haar somatiek dermate verslechterd dat er een crisismaatregel is uitgeschreven, welke bekrachtigd wordt door de rechterlijke macht.
Echter is er geen capaciteit beschikbaar om deze crisismaatregel, code rood, ten uitvoer te leggen. In de laatste dagen zijn nog eens alle registers opengetrokken, maar
lopen we vast in het web en vangen overal bot. Wij staan met onze rug tegen de muur, wanhopig en weten werkelijk niet meer wat we moeten doen.
In de afgelopen jaren zijn meerdere instanties benaderd in binnen- en buitenland, verschillende opnames hebben plaatsgevonden zonder resultaat en keer op keer wordt Kim afgewezen omdat ze โ€˜โ€™een complex probleem isโ€™โ€™.

Als zelfs een crisismaatregel genegeerd wordt door meerdere instanties en we wรฉรฉr te maken krijgen met wachtrijen die voor onze dochter niet meer realistisch zijn, wordt er eigenlijk gewoon gezegd: โ€˜โ€™Ga maar doodโ€™โ€™!

Het is รฉรฉn over twaalf en het lijntje tussen leven en dood is wel heel erg dun! Hoe kan het dat de geestelijke gezondheidszorg in Nederland zo
ondermaats is? Wij zijn niet de enigen die in deze verschrikkelijke situatie zitten, maar het feit dat dit zo is, is al ernstig genoeg en zou onder de aandacht gebracht moeten worden. Wij zien geen uitweg meer. Wie kan ons de hulp bieden die รฉcht heel hard nodig is?”

Naam en contactgegevens bekend bij de redactie. Serieuze adviezen en tips graag sturen naar info@mantelzorgelijk.nl.

De Redactie van Mantelzorgelijkย  bemant de hulplijnen en helpt mantelzorgers op elk mogelijk vlak. Wat kunnen we voor jou betekenen?Mail naar info@mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top